Dagens rykten

Fick av en källa höra att det på SJ går rykten om att Ingvar Oldsberg raggat på Björn Gustavsson (komiker-Björn, inte Dynamit-Harry) men blivit nobbad. Sedan fick jag höra att Ingvar under sin livstid varit gift två gånger och haft förhållanden med ett flertal kvinnor. Kan detta bero på att han hela tiden tycker att det saknas något i förhållandena med kvinnorna och därför söker sig till någon ny? Kan det möjligtvis vara en man som saknas i Ingvars förhålande? Är det dags att komma ut ur garderoben vid 63 års ålder? Det tycker i alla fall jag!

Dagens mest bisarra rykte måste ändå vara detta:

Nordman <3 Christer Pettersson

Hur uppstår ens något sånt???

Igår var jag och Niclas hemma hos Carina och umgicks. Jag och Carina tog ett glas vin (eller två) och Niclas åt sushi. Det var jättetrevligt som alltid. Carina läste lite ur en bok som hon håller på att skriva, jag ska inte avslöja några detaljer om den men den var jättebra och jag hoppas verkligen den blir publicerad när den är klar. Niclas åkte hem lite tidigare så jag och Carina satt kvar en stund själva och pratade och lyssnade på Håkan och drack en skvätt vin till. Helt plötsligt upptäckte vi att klockan var 12 på natten och vi båda skulle upp tidigt så jag cyklade hemåt i kylan.

Snart ska jag iväg och jobba på Duvan, sen ikväll ska jag och Carina på Håkan på Nöjes.

           

Grattis Isabelle...

...världens vackraste gud-dotter som har namnsdag idag! :)


Nu är jag sån där dålig människa igen

Det är mörkt och regnar ute, jag försov mig litegrann, okej inte mycket men tillräckligt för att komma i ofas med mina morgonrutiner; jag känner mig stressad över pato-omtentan, jag ooorkaar inte gå till skolan idag! Förlåt men jag gör faktiskt inte det. Jag tänker sitta hemma och lära mig saker om patofysiologiska mekanismer istället för att gå på en föreläsning där någon tråkig människa tar över tre timmar på sig att säga igenting. Så det så!

Igår var jag och Ewa (från klassen) på Eldopalen och shoppade. Ewa köpte några stenar och lite rökelse och jag köpte lite rökelse och en ny rökelsehållare då min försvann i flytten. (Något som för övrigt är ett konstigt fenomen; man packar ner saker i en kartong och flyttar kartongen till ett annat ställe, när man sedan packar ur den har saker försvunnit.) Vi köpte båda cannabis-rökelse men jag har inte vågat tända den än utifall grannarna skulle känna den suspekta doften och ringa polisen eller nåt...



Hjärt- o lungräddningskursen igår gick bra i alla fall. Nu har jag två små "kompetenskort" där det står att jag kan HLR och luftvägsstopp. Nästa termin ska vi få lära oss HLR med defibrillator, och sen tredje kursen är HLR på barn men den var rätt långt fram i utbildningen tror jag. Det känns i alla fall kul att få lära sig lite mer praktiska saker, man blir lite mer motiverad att plugga då.


Mini-Brad?

Håller på att öva hjärt-lung-räddning inför kursen imorgon. Jag har blåst upp min MIni-Anne och kämpar med att klara kompressionerna. Satans vad jobbigt det är, man blir ju helt slut i armarna bara efter en omgång med 30 stycken.  Än har jag inte vågat att blåsa in luft i lungorna på henne. Inte för att jag är orolig för min teknik utan för att dockan ser ut som Gollum i ansiktet. Jag tittar upp i taket när jag gör kompressionerna och ber till Gud att hon inte ska vakna upp... Varför kan de inte låta nån het filmstjärna stå modell för HLR-dockorna? Typ en Mini-Depp eller en Mini-Angelina? Eller, åh, en Mini-Viggo Mortensen? Jag skulle köpa två direkt! :) Jag ska nog dra iväg ett mail till stiftelsen för HLR och föreslå detta.
Ja ja, åter till Creepy-Anne...

 

eller?


Floor Control 2 kanske?

Försökte verkligen motivera mig själv att gå på föreläsningen "Människa" idag men det gick inte så bra. Har blivit för avskräckt av alla andra menlösa föreläsningar med oinspirerande föreläsare som vi haft de senaste veckorna, när man suttit i 3,5 timme och kämpat mot sömnattackerna. Jag behöver inte tre timmar långa föreläsningar två till tre gånger i veckan för att förstå vikten av tystnadsplikten och empatisk förmåga. Det känns som att sjuksköterskeprogrammet skulle behöva lära sig ett och annat om effektivisering, jag kanske har nån gammal utbildningsvideo från McDonalds som de kan få låna...


Lördagens shopping


Salt- o pepparset från Lagerhaus.


En rosa verktygslåda (äntligen!), också från Lagerhaus.

Vin och BMB

Igårkväll var (Sjuksköterske-) Sandra här, vi drack alkoholhaltiga drycker och umgicks. Under kvällen ringde mamma också. Jag berättade stolt att jag hade borrat och skruvat upp en hylla under dagen, hon kontrade med att hon lagt tak på bron och att hon innan det byggt en vedbod själv. Hon ska då alltid vara värst... :S Efter samtalet med mor fortsatte vi förtära alkohol och fundera om vi skulle våga oss ut i stormen Ulrik (som jag nyss fick veta att det förmodligen var). Det gjorde vi till slut i alla fall, men det var nära att vi höll på att blåsa bort på vägen bort till Blue Moon. Där var det jätteskumma människor igår, allt i från wannabe-brats-killar till gym-spännarkillar i för små t-shirts till oidentifierbara "jag-vill-vara-unik"-stilar. Det var nästan som om folk försökte vara en parodi på sig själva, mycket skumt... När jag betalat 73 spänn för en Bacardi Breezer Ananas, gav vi upp och gick till BK istället. På vägen dit såg vi en kille ramla baklänges över ett cykelställ, så vi sprang dit och frågade honom om han var okej och hjälpte honom upp. Vår första insats som sjuksköterskor som Sandra uttryckte det efteråt. :) Efter mat på BK tog Sandra tidiga nattbussen hem och jag begav mig hemåt på cykeln. Tur att man var för full för att inse hur jobbigt det var att cykla i stormvindarna.
Idag blir det vila och kanske plugga lite patofysiologi om jag orkar...inte särkilt troligt men man kan ju alltid försöka verka ambitiös i alla fall.
      

Dessa mass-sms

Mottog igårkväll ett sms där jag uppmanades att tända ett ljus för mördade Caroline och hennes familj, och att skicka detta vidare till alla jag känner. Samma sak var det efter Engla mördats. Detta är fruktansvärda tragiska händelser och att skicka en tanke till offren och de anhöriga är fint. Men att skicka runt skuldkänslor i dyra sms är däremot inte det.  Exakt hur hjälper det att vi ber våra vänner och bekanta att skicka vidare dessa mass-sms för dyra sms-pengar?? De drabbade anhöriga har ingen aning om att just du skickade detta till alla du känner och de mördade kommer inte tillbaka från det döda. De enda som tjänar på dettta är 3, Telenor, Telia, Comviq osv osv. (Jag ger mig f-n på att det är anställda på just dessa företag som startar sms-trakasserierna.) Dessutom, vad är det som gör att vi ska bry oss extra mycket om just dessa människors tragiska öde? Varför är deras död värd mina mobil-pengar och inte de miljontals barn i Afrika som dött i AIDS? Eller alla de oskyldiga människor som dagligen dör i krig runtom i världen? Varför får inte barnen i Afrika ett varsitt mass-sms när Engla fick det?? Jag vägrar konsekvent att skicka vidare, och det borde alla andra också göra. Pengarna ni sparar in på sms-avgifter kan ni  istället lägga till någon hjälporganisation, ett fadderbarn, Världsnaturfonden, var som helst där de gör bättre nytta än hos telefonbolagen.

Läkemedelstenta

Tentan gick bättre än väntat men tyvärr inte tillräckligt bra eftersom man måste ha alla rätt. Jag vet åtminstone ett tal som blev fel. Det värsta var att jag förmodligen räknat ut rätt svar först men sen börjat tänka för mycket och fått för mig att jag gjort helt fel. Så jag räknade om på ett helt annat sätt som sen visade sig förmodligen vara fel eftersom alla jag frågade efteråt fått samma svar som jag fick första gången. Så himla typiskt om det faller på det talet...
Nu ska jag ägna kvällen åt att halvsova framför tv´n.


Ständigt denna spädning

Sitter och försöker räkna läkemedelsräkning. Tentan kommer säkert gå åt he--ete pga ett av dessa spädningstal. Varje tal måste man tänka så mycket att man blir helt slut efteråt. Jag hatar matte, det är ju inte logiskt för fem öre! Bara en massa jobbiga regler man måste lära sig, "för att det är så". Jag hatar "för att det är så", jag vill veta varför!!!
Nu ska jag äta en sen lunch, sen räkna lite mer och ikväll ska jag till Sandra med present och äta räkpaj. :)

Ett förtydligande

Jag vet att tidigare postade länk inte är ett företag som seriöst säljer läkemedel. Idiotförklaringen var ägnad de människor de berättar om som köpt läkemedel via internet och blivit lurade. Detta kanske inte framgick i mitt inlägg.


Mänsklig dumhet slår nya rekord

http://www.crimemedicine.com/

Jag kan förstå om man köper bantningsmedel och diverse naturmedel på nätet i tron att det är säkert men vem i h---ete är så dum att de köper antibiotika och andra receptbelagda läkemedel??

Teknisk som få

Jag kan stolt berätta att jag de senaste dagarna helt på egen hand har lyckats installera trådlöst bredband, bredbandstelefoni samt min nya skrivare. Jag är alltså någon som för några år sedan lyckades ha sönder min video för alltid när jag försökte pilla ut ett videoband som fastnat och som rätt nyligen lärt mig att föra över bilder från mobilen till datorn, och alltid ringt mina mer tekniska vänner för att be om hjälp när något skulle kopplas i, ur eller om. No more of that! Jag kan själv. :)

Idag fyller Sandra 26 år! Hurra hurra för henne! Alltså Sandra som jag går i skolan med, inte Sandra som jag tog bilder och drack vin med i helgen.

Sjuksköterske-Sandra/födelsedagsbarnet:


Andra Sandra:

Modeller för en dag

Igår var jag och Sandra och tog bilder hos The Studio, som åker runt i Sverige  och erbjuder gratis sminkning och fotografering, ville man ha med sig bilderna hem sedan var det dock mot en mindre avgift. Nej, nu ljög jag, en större avgift. Minsta antalet som gick att köpa var 10 bilder för 1950:- och då fick man inte ens bilderna utskrivna utan på en cd-skiva. Jag blev så stressad när jag skulle välja ut de 10 bästa bilderna av 65 att jag av någon anledning lyckades gå med på att ta det större paketet på 20 bilder för 2600:- Det var ju ändå "bara" 600:- mer resonerade jag då. För en stund lyckades jag glömma bort att jag blott är en fattig student som oftast inte ens har 2000:- kvar att leva av efter räkningarna är betalda. Ja, ja mat är väl ändå rätt överskattat, och ni som kräver julklappar av mig kommer var och en att mottaga en digital bild av mig i ett mail. Om jag nu inte blir så fattig att jag måste säga upp bredbandet också... :S
Nu måste jag plugga läkemedelsräkning, tenta på fredag och för att få godkänt krävs 100% rätt.  :S (igen)


Jag


Sandra

Mmm, choklad...

Gårkvällen slutade med att Sandra kom förbi. Vi delade på ett par liter vin och förbannade oss över det motsatta könet. Runt halv tolv fick vi för oss att ringa och väcka en gammal arbetskompis bara för att småprata lite, vilket vi gjorde, två gånger. Det var säkert uppskattat.
Ikväll ska jag ha hemmakväll och vila upp mig lite. Imorgon ska jag jobba och sen ska jag och Sandra på sminkning och fotografering hos The Studio, och sen ska vi dricka lite vin igen. Nåt måste vi ju göra när vi blivit proffssminkade och snygga. :)
Nu ska jag nog se en film och äta lite Hälsochoklad, som vi fick på jobbutbildningen tidigare i veckan. Det är jättegod mörk choklad, 65 %-ig, fast förpackningen ser inte så upphetsande ut som ni ser.


Firar ensam solo men glad ändå

Fick VG på Hälsopsykologitentan ficka jag veta idag. Wiiee!! Skulle ut och fira ikväll men mitt sällskap skulle till Arena och min självförtroende fixar inte riktigt att hänga med människor som är hälften så gamla som jag så jag tackade nej. Jag tror jag har haft kul på Arena en gång, det var när jag och Therese var där och var så fulla att en av oss ramlade ner från bardisken, in i baren och den andra däckade på toaletten. Den kvällen var förmodligen rolig för att jag endast minns den i fraktioner. Så jag valde därför att stanna hemma ikväll och fira mitt VG med mig själv, ett glas vin och en massa 80-talsmusik. Kvällens favoritlåtar:



 Mycket skum video men mycket bra låt!


 Ahh, den som vore lika cool som Ankie Bagger...

Lite för hög avgift för mig...

Nja, även fast det är Vågmästaren så vet jag inte riktigt om det är värt det....


Saknar småkissarna




Har flyttat

Hela helgen har gått åt till att flytta, packa ur lådor och skruva ihop möbler och än är jag inte färdig. Skulle behöva en vecka ledigt från skolan bara för att komma i fas med livet igen, göra färdigt lägenheten, plugga till omtenta i patofysiologi, plugga lite omvårdnad, plugga till läkemedelsräkningstentan...har jag glömt nåt...? Just ja, sova vore också trevligt. Sov så dåligt inatt då det var första natten i lägenheten och min kropp har inte vant sig vid den nya miljön riktigt än. Dessutom blev jag väckt flera gånger av min katt Oskar som stångade sitt huvud mot mitt ansikte upprepade gånger enbart av anledningen att han ville bli gosad med. Både han och Esmeralda har varit jättegnälliga hela dagen men blir nöjda så fort man klappar på dem. Jag misstänker att de blivit väldigt bortskämda med gos hemma hos ex-sambon, eller så har de bara saknat mig, kan vara en kombination också. Idag har jag:
- tagit sovmorgon och därmed struntat i en tråkig föreläsning om databassökning.
- skruvat ihop min garderob.
- införskaffat bredband och hemtelefon. 
- bakat tofu- och fetaost-paj som jag delat upp och gjort matlådor av.
- lyckats ha sönder min enda fungerande belysning i vardagsrummet/sovrummet. Använder datorn som  ledbelysning just nu.



Monterar köksbord med min bästa vän skruvdragaren. Fick en blåsa när jag försökte skruva för hand först...



Flyttkaos.



Esmeralda utforskar det nya köket.


Flyttar snart!

Hmm, känns som att jag överskattat storleken på min 30 kvadrats lägenhet en aning. Jag var ju dit ikväll med lite kartonger och insåg ganska snabbt att jag nog inte kommer att få plats med alla möbler som planerat. Konstigt att man mindes det som mycket större. Antingen så har jag växt jättemycket sen jag var där sist eller så, vilket kanske är mer troligt, upplevde jag det som större då för jag var van att leva på 19 kvadrat sen tidigare. Nu har jag ju gått från 55 kvadrat till 160 kvadrat och ner till 30 kvadrat, en anings skillnad. Det ska i alla fall bli roligt att få flytta hem och göra iordning där med massa nya möbler och saker. Imorgon ska det köras flyttlass och packas upp, sen till helgen åker jag och Anki till Ikea och spenderar mina sparpengar. Och förhoppningsvis kan jag, katterna och Ior flytta in på lördagkväll. Jag är ju Iors nya fostermamma. Hans pappa tycker nämligen han är för tråkig... Stackars lille Ior, hos mig ska han få all den kärlek han behöver. Hoppas Oskar och Esmeralda blir glada över att få en lillebror också.
Nu måste jag sova så jag orkar med att bära kartonger imorgon.

Ps. Msn är återfunnet... Ds.

Sweet home Vikengatan

Varför kan jag inget om datorer? MSN har försvunnit spårlöst från min dator! Ja, det är sant, det går inte att hitta någonstans. Vaaarfööör händer sånt här alltid mig??


Oj nu kom det en kattunge och gick förbi på tangentbordet och skrev en massa saker. Det är så roligt för nu börjar de verkligen bli sociala. De klättrar upp för benen när man sitter i soffan och man kan lyfta upp dem och gosa en stund utan att de får panik och börjar skrika på mamma. Nu kommer en till. §5A (<-- Lille Maslow som har skrivit. Och nej de kommer förmodligen inte att få heta Freud och Maslow på riktigt sen även fast jag och syrran tycker det. Det är bara arbetsnamnen. De går även under namnen; Turbo och Diesel samt Jack Sparrow och Gaylord.)


Ikväll får jag tillbaka min kära lägenhet, äntligen! Inte för att jag inte trivts här men det är ju ändå nått visst med att ha ett eget hem där man kan vara för sig själv, och göra vad man vill när man vill. Om jag t ex blir sugen på att sitta naken i soffan och trycka i mig en hel chipspåse utan att dela med mig så kan jag göra det. Jag tycker visserligen inte om chips så det är väl inte särskilt troligt att det händer, men det är i alla fall teoretiskt möjligt om andan skulle falla på. Ikväll ska jag åka till lägenheten med några kartonger och ta lite mått för att se vilka möbler jag får plats med. Sedan blir det Ikea, antingen imorgon eller till helgen för inköp av det mesta. Jag ska köpa säng, garderob, vardagsrumsbord, badrumshylla och köksmöbler samt lite småplock. Nu blev jag så exalterad att jag måste gå in på Ikeas hemsida och titta på mina möbler en stund.



Hehe, kattungarna är så söta. Nyss for de omkring och busade som galningar, nu ligger de helt utslagna och sover på sitt favorittäcke på golvet tillsammans med mamma.


Välkommen till min nya blogg!

Min gamla blogg:
www.nogg.se/kyckling


RSS 2.0