Kvalitetskväll

Skulle vara hemma och ha kvalitetstid med mig själv ikv'äll, Dricka ett glas vin, se en film... Well, ett glas blev en flaska. Sen hörde my Vincent Vega, Kenneth av sig, så nu ska jag strax ut o möta upp honom o hans kompisar för lite trevligt umgänge. Kyckling är lite halvfull oh ser fram emot en kväll med Vincent och Uma! Puss o kram mina kära läsare!

Ensam-spinnaren

Therese hade glömt bort att vi skulle spinna idag så jag fick spinna själv, eller ja helt själv var jag ju inte, salen var ganska full när jag kom dit. Eftersom jag suttit och väntat på Therese i omklädningsrummet så kom jag inte in förrän klockan var fem i och alla bra platser (läs; de längst bak) var upptagna, de enda som var lediga var tre cycklar längst fram, varav två var precis mittemot instruktören och en bredvid en sur tant. Jag valde den sura tanten. Passet var tokjobbigt men roligt. Nu känner jag mig lite mer motiverad att ta tag i pluggningen i alla fall.

Måste bara hålla med Sandra angående det motsatta könet, ärligt talat, vad är det för fel? Den senaste tiden är det som den ena idioten har avlöst den andra. Är det parningssäsong för alla emotionellt efterblivna, socialt inkompetenta puckon nu eller vad är problemet? Jag ger upp, jag ska bli en lesbisk nunna! Tack för mig!


Okej, jag erkänner...


...jag har ett problem...

Idag har jag varit ledig. Vanligtvis brukar jag ägna såna dagar åt att städa, plugga och annat som man aldrig hinner med annars, men idag har jag inte gjort något vettigt alls. Har inte pluggat, har inte burit upp saker på vinden från min garderob- och skåp-rensingsdag, har inte lagat matlådor, har inte handlat "inredning" till Ior, allt som jag hade planerat att göra idag. Snart ska jag i alla fall iväg på spinning med Therese, förhoppningsvis får jag lite energi så jag orkar sätta mig och läsa två artiklar om feber ikväll som jag egentligen skulle ha läst nu under dagen.

Hej hej!

Trött kyckling

Idag hade vi en jätteintressant föreläsning om demens. Vi fick lära oss massor som man kommer att ha användning för på praktiken som börjar nästa vecka. Annars känner jag mig ganska omotiverad i skolan just nu, allt vi gör känns tråkigt och jag har jättesvårt att koncentrera mig. Jag hoppas att det vänder snart annars kommer det här att bli en väldigt lång vårtermin. Trött är jag också, ialla fall fram tills dess att jag går och lägger mig då får jag helt plötsligt en miljon saker att tänka på och så ligger jag vaken i flera timmar. Usch och blä för allt! Jag längtar till sommarlovet! Nu ska jag krypa ner i sängen med en film och drömma mig bort till en bättre värld.

Tisdag

Har ganska nyss kommit hem från världens längsta skoldag. På förmiddagen hade vi metodövningar där vi fick lära oss att ta puls, blodtryck och temp. Det var intressant att få lära sig men jag måste nog öva lite mer på att få in rätta tekniken med blodtryckstagningen, det är lite trixigt. På eftermiddagen hade vi ergonomi, alltså vi fick lära oss rätt lyfttekniker och sådant. Det var också intressant och är självklart jätteviktigt att kunna men det blev väldigt många tekniker att lära in så pass sent på dagen. Trots att vi varit lediga i fem dagar var både jag och Sandra sugna på en power nap redan runt lunch och det blev inte bättre av tre timmars lyftande, flyttande och glidande. Var så sjukt trött under hela eftermiddagen att jag knappt orkade ta in ett ord av vad de som höll i undervisningen sa. Hoppas vi är piggare på fredageftermiddag när det är dags för andra delen av ergonomin.

Boxen gick kanonbra igår i alla fall. Det var jättekul att börja träna igen och att få slå och sparka ur sig lite aggressioner, var helt endorfin-rusig när jag kom hem på kvällen. :) Tyvärr har jag jättesvårt att somna på kvällarna nu för tiden, har nog för mycket att tänka på, så då är det tur att man jobbar på Life och har ett halvt naturapotek här hemma i skåpen. Fyra Valerina Forte senare sov jag som en liten bebis.


Måndag

Idag har jag fått ganska mycket gjort faktiskt. Dagen började vid halv åtta imorse när jag gjorde Sandra sällskap till sjukhuset. Vi insåg att vi skulle vilja tillbringa en dag på sjukhuset i studiesyfte och bara observera hur allt går till. Det är ju en viss skillnad att jobba med dementa på ett äldreboende och med andra patienter på ett sjukhus, så det skulle kännas bra att få en liten förhandstitt inför kommande termin som i princip bara är praktik, och förhoppningsvis då på sjukhuset.
Efter läkarbesöket gick vi in till stan och jag tog bussen till Willys och handlade, sedan bar det av hemåt för att jobba med en tråkig skoluppgift som ska vara klar till imorgon. Hamnade i en msn-diskussion med Kenneth om tänkbara karriärmöjligheter och av någon anledning kom vi  fram till att det kunde vara lönsamt att öppna eskortfirma tillsammans. Självklar är det Kenneth som får göra grovjobbet, jag ska bara vara hans pimp som håvar in alla pengar. :)
Ikväll ska jag på box med Therese, första träningspasset på Friskis, ska bli kul. Har tränat på Sats förr i tiden men pga min knapra studentekonomi var jag nu tvungen att leta mig ett billigare alternativ. Dessutom får jag ju träna med Therese nu också. Så idag har jag även varit på stan och inhandlat ett par nya träningsskor. Dessutom kom mina nya träningskläder från H&M idag, så nu känns det extra roligt att gå på box ikväll när man får ha nya fina kläder. :)

Så där kommer jag också att se ut snart, vänta bara...

Festligt

Gårkvällen började hemma hos Carina. Vi drack vin, pratade om allt möjligt och dansade till världens underbaraste Håkan. Sedan gick vi vidare till Niclas kompis Erik där vi mötte upp Niclas och en massa annat folk. Det var jättekul som alltid när vi ses jag och mina kära kollegor. :) Bjuder på en bild från kvällen; Niclas, Carina och Robin är hetast på dansgolvet. :)


Jag skulle vilja veta...

...vad Blondinbella går på och var man kan få tag i detta...?

Pensionärskväll

Vilar shoppingbenen i soffan med ett glas vin och Let´s Dance. Lika bra att vänja sig vid fredagsmyset, man är ju snart där, i pensionärslivet... :) Mina Let´s Dance-favoriter är Magdalena Graaf (såklart! Niklas, du håller väl på syrran ;) ) och Magnus Samuelsson, har en liten hemlig crush på honom. Det är något med dessa stora starka muskulösa män...suck...  Jag vill inte gå in på någon djupare psykoanalys av detta dock så vi lämnar det därhän.


Imorgon blir det fest och utgång med Niclas och Carina, det ser vi fram emot.

Destruktivt shoppingbeteende


Har gjort av med massa pengar idag. Har lite ångest nu... Hoppas pappa CSN skickar mer pengar snart.  

He´s just not that into you


Vill se...!!!! Den hade tydligen premiär i USA i höstas, men den har fortfarande inte kommit till Sverige, hur sega är vi i det här landet egentligen?!

Imorgon är det lön, då ska jag shoppa mig lycklig! :)

Åh Rhett! Vilken man!


Såna hittar man inte nuförtiden...suck...

Veckans måste-ha!


Ett måste i var kvinnas badrum.

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!


Medarbetare 37

Sitter och jobbar med en uppgift i vårdrelation och kommunikation som jag har eftersläpandes sedan jag låg i halsfluss innan jul. Det handlar om hur man som sjuksköterska bemöter en patient på bästa sätt. Jag kan inte låta bli att fundera över hur jag kommer att klara den här uppgiften i framtiden. I en av böckerna finns ett exempel på hur en sjuksköterska övertalar en patient att gåträna fast han anser sig själv ha för ont och sitter och gråter hela dagarna. Här gäller det att ha stort tålamod och på ett smidigt sätt få patienten att förstå att trots att det gör ont så är det nödvändigt. Jag är rädd att jag kommer bli så frustrerad på en sådan patient att jag i ett svagt ögonblick kommer att förvandlas till den stressade diktator-wannabe-skiftledaren på beställningen med tjatiga medarbetare i kassan (ni som arbetat på donken känner till detta fenomen, oavsett på vilken sida av UHC-skåpet ni stått) och typ skrika nåt i stil med att smärta bara är vekhet som lämnar kroppen samtidigt som jag sliter upp stackarn ur sängen fram till gåstolen. Jag hoppas att det här bara blir såna fantasier som dyker upp i huvudet och som man faktiskt aldrig gör i verkligheten, sjuksköterskor har nog många såna kan jag tänka mig. I värsta fall, om detta skulle inträffa ändå, så vet jag ju att jag inte behöver gå arbetslös alltför länge utan att jag har en given plats på beställningen i de gyllene bågarnas värld. Låt oss hoppas att det aldrig behöver gå så långt.


Sorgligt sorgligt

http://annamariase.blogspot.com/

Först tyckte jag att den här tjejens blogg var lite underhållande, sedan blev det obehagligt, nu inser jag hur sorglig den faktiskt är. Jag hoppas hon får vård av någon form, att hon inte sitter där ensam i sin lägenhet utan någon som bryr sig om henne. Usch, schizofreni är en fruktansvärd sjukdom, jag hoppas du får den hjälp du behöver och mår bättre snart Världens vanligaste Anna.

Detta förvånar mig inte ett dugg

Smet från olycka - till hårsalongen

Efter fem (kanske mer jag slutade räkna efter fem) långa år på Donken är mitt förtroende för mänskligheten noll.

Nu till något trevligare, drömde om någon inatt som jag inte tänkt på på evigheters evighet... Det var en välbehövlig dröm kan jag säga, nu ska jag gå runt och vara småkär i denna underbara människa resten av dagen. Tyvärr kommer vi nog aldrig att ses igen, men jag har lärt mig att leva med det. Obs! Det är självklart inte han som är puckot i föregående inlägg, det är någon annan.


Ditt j-vla


Spelande sköldpaddor o Fish-o-rama

Har haft besök av Therese och Isabelle idag. Vi hade en mysig eftermiddag där vi lekte med Isabelle, pratade lite om mysteriet med det motsatta könet, matade Isabelle med Fish-O-Rama (Thereses hemmagjorda barnmat) fast det mesta hamnade nog på mina byxor. :) Isabelle tittade på Ior och försökte leka med Esmeralda, Esmis var inte lika sugen på det dock. Therese gav mig ett jättebra tips på vad jag kan ha på väggen i sovalkoven, vill ha något fint men som inte är en tavla då jag redan har två tavlor på ena väggen. Så Therese tipsade om en stor spegel med guldram, det kändes rätt direkt när hon sa det, men det är svårt att hitta en som passar har jag upptäckt. Jag vill ha en som är ganska stor, minst 1 meter bred och har en tjock guldram i lite rokoko-stil, som helst inte kostar flera tusen kronor. Detta är tydligen en svår kombination upptäckte jag när jag surfade runt alldeles nyss. Så om någon har något bra tips var man kan hitta någon sådan så tas det tacksamt emot.

Vi försökte få till en bild där Isabelle skrattade men varje gång började hon skratta precis efter vi tagit bilden.





Ior solar



Ior passar bra in i familjen av soldyrkare. Jag hatar att frysa och hoppas på att få bosätta mig i ett sydligare land i framtiden. Oskar och Esmeralda letar alltid upp den mest solbelysta fläcken i lägenheten och parkerar där om somrarna även om temperaturen kan stiga upp över 30 grader. Allt som är varmt är bra. Esmeralda gillar att sova på laptopen när jag har den igång men ihopfälld, eller hennes favorit när vi bodde med Anders, sitta riktigt nära lamporna på tv-bänken:







Katastroftenta!

Det är nästan så man kan tro att jag var påverkad av någon form av illegala substanser när jag skrev tentan igår, men det var jag inte, så inte ens det kan jag skylla på... Har nog aldrig skrivit en så katastrofal tenta någon gång, när jag egentligen borde lyckas ganska bra med tanke på att jag läst forskningsmetod förut. Men nej, jag missförstod frågor och svarade något helt annorlunda än det som efterfrågades. Jag missade frågor på grund av att jag helt enkelt inte såg dem och jag blandade ihop frågor och skrev rätt svar men på fel fråga. Jag kan nog bara be till Gud att jag åtminstone lyckats skrapa ihop till ett G så jag slipper göra om den. Metodtenta är nog bland det tråkigaste som finns. Kanske Sandra kan tänka sig att inkludera mig i sitt nästa samtal med den vise mannen, de verkar ju ha blivit rätt tajta. :)

Igår fick jag ansökningspapper från CSN inför vårterminen. Enligt dem ska jag tydligen läsa fristående kurser under våren, inte forsätta på sjuksköterskeprogrammet. Jag gissar att Antagningens inkompetenta personal har något med detta att göra, så jag får ringa till CSN under dagen och försöka reda upp missförtåndet.

Nu ska jag läsa min skönlitterära bok som jag ska beskriva en omvårdnadshandling i samt skriva en recension på till torsdag.

Tillökning


Idag flyttade Ior äntligen in, några månader senare än planerat, men nu är han på plats. Oskar och Esmeralda har ännu inte hälsat på sin nya lillebror men Oskar verkar väldigt nyfiken på vad det är för skumt akvarium som tillkommit i inredningen. Det finns inte så mycket dekorationer i akvariet än men jag tänkte att så fort jag får lön så ska jag åka ut till Arken och handla roliga saker. Jag hittade knallrosa och neongult grus där idag när jag köpte sköldpaddsmat, men efter en hård blick från Patrik och en påminnelse om att han faktiskt är en träsksköldpadda och inte gillar psykedeliska inredningar tvingades jag inse att det inte var någon bra idé. Så det får nog bli ett klassiskt sjunket piratskepp och en fin bakgrundsbild som man kan klistra på baksidan av akvariet istället.
Nu ska jag tentaplugga resten av kvällen, imorgon är det metodtenta.

Oskar undersöker:

Kunskap är en kvalitativ förändring av individens syn på omvärlden.

Jag har världens knäppaste katt, hon heter Esmeralda. Imorse storstädade jag badrumsskåpet och rensade ut och slängde sånt som jag egentligen inte använder utan som bara tar plats i väntan på bättre tider.  Jag satt på golvet med små högar av gamla smycken, nagellacksflaskor, ögonskuggor mm och sorterade. Helt plötsligt inser Esmeralda att hon är sjukt gossugen och bara måste vara i centrum för mattes uppmärksamhet på en gång. Så hon kommer in i badrummet, trampar runt lite mitt på högen av grejer och lägger sig till slut tillrätta och börjar spinna. Haha, så himla söt. Jag klappade lite på henne tills hon var nöjd och själv avlägsnade sig från smyckeshögen så jag kunde forsätta med mitt projekt.

Nu försöker jag tentaplugga istället, det går sådär, för det är så sjukt tråkigt. Önskar Esmeralda ville komma och lägga sig på mina böcker istället men det gör hon inte. Hon tycker förmodligen också att jag borde plugga.


Min smarta kisse:

Sjuk igen

Jag måste verkligen ha världens sämsta immunförsvar. Jag har legat med feber och hosta i två dagar nu, helt otroligt... Det är fjärde gången jag är sjuk de senaste halvåret, det kan inte vara normalt. Inatt hostade jag så jag inte kunde somna förrän kl kvart över sju imorse, så har sovit hela dagen nu istället. Imorgon ska jag försöka släpa mig till universitetet för att tentaplugga med Sandra, Therese och Gulnur. Vi har metodtenta på måndag som jag förmodligen borde börja plugga till nu. Ska försöka sätta mig och läsa lite ikväll.

Sjuk kyckling....

Nyår del 2

Jag och papi Petrus Bror och syster. Syrran försöker sig på en förförisk blick... ...då hon allt som oftast ser ut så här på bild istället. :)
Sötnosen Robin  Det spelades Rock band ...och lips. Ryktet säger att tom jag sjöng framåt natten men det är nog bara ett rykte... Straight outta Hälsingland... 
Man får ta alla chanser man får till lite fysisk närhet... Tobbe Patrik, minuter innan youtube-klippet 

Nyår

 

Min systerson, akademikern...

Fler bilder från nyår kommer så fort jag hittat usb-sladden...

Ansiktssolarie kanske??

Nån mer än jag som reagerar på den bisarra nyansskillnaden mellan hans frus ansikte och hals?

RSS 2.0