Kyckling är bra!

Internet har strejkat i ett par dagar och ikväll har jag fixat det alldeles själv. Duktig! Det firar jag med att lägga upp bilder från dagens metodövning. Vi har lärt oss att sätta kateter, PVK och ta venprover, de två sista var supersvåra när man skulle hamna rätt i venerna. Jag lyckades till slut få ut två rör med blod på venproverna, men PVK var trixig värre. Ska öva mer på onsdag. Här är lite bilder från idag:

Sandra blir vän med katetern:

Emma och Ewa sätter kateter:

Sandra sätter en PVK

Och jag försöker få ut lite blod ur en gummiarm, det gick till slut!

Kyckling = sjuk syster

Redan igårkväll kände jag mig lite febrig, men imorse när jag vaknade kändes det som någon hade smugit in här och misshandlat mig medan jag sov, hade ont precis överallt och orkade knappt få upp ögonen. Jag bestämde mig för att ta sovmorgon och strunta i förmiddagens obligatoriska föreläsning, istället ska jag försöka släpa mig dit till efter lunch. Måste till universitetet oavsett då jag har vårt grupparbete som ska lämnas in idag. Men jag tror nog jag ska lyxa till det och ta bussen istället för cyckeln.


Ugly and Desperate Tuesday



Idag hade vi en föreläsning om operationssjukvård, vi fick även känna på olika suturer, en diatermipenna (tror jag det heter) och en "stapler" som Sandra håller i ovan.
Efter föreläsningen tog jag min cyckel och begav mig hem till Carina för att mata och gosa med hennes katter. Hon är på Lanzarote den här veckan så jag är kattvakt ända fram till söndag.

Maysan och katten som inte är rädd för vatten...

Nu ska jag sätta mig och jobba med ett tråkigt seminariearbete om fetma som ska vara klart imorgon. Sen blir det tv-kväll; Ugly Betty och dubbla avsnitt av Desperate Housewives. Wiiee!!


Sökes:???

Mitt liv är inte så spännande just nu, därför jag inte bloggar så ofta. I och för sig kanske det inte är så spännande annars heller men då kan jag åtminstone låtsas som att det är det.
Igår fick jag med mig 1,5 kg tofu hem från jobbet, för att de går ut i datum på lördag, som jag ägnade kvällen åt att marinera med diverse smaker jag hittade hemma i skåpen. Det blev en med röd curry, en med basilika och örtsalt och en med vitlök och oliver. Idag ska jag ägna dagen åt att göra en massa matlådor med dessa och frysa in. Mycket spännande! För er som alltid undrat hur 1,5 kg marinerad tofu ser ut så kan jag stilla er nyfikenhet med denna bild:


Idag ska jag även ta cykeln upp tll Krp och mata min systers katter då hon är bortrest över helgen. Och sen, ja nu händer det grejer, ska jag eventuellt fylla på mitt solkort och lägga mig i solariet en stund också. Jag vet vad ni tänker, ni önskar att ni också hade mitt innehållsrika liv. Varje dag är ett äventyr som börjar i ögonblicket då jag kliver ur sängen. Nu ska jag dammsuga.

En inblick i min framtid?


I <3 IKEA?

Sitter just och tittar runt i min lägenhet och inser hur lite som faktiskt inte är från Ikea. Det finns en byrå som jag ärvt av min farmor, sen finns det tv´n och Iors akvarium, dessa är inte köpta på Ikea av den ankla aledningen att de inte säljer tv-apparater och akvarium på Ikea. Hade de gjort det...ja då vet vi förmodligen hur det hade gått. Jag skulle ha lagt upp lite bilder på min lägenhet som äntligen är färdiginredd men ni kan lika gärna surfa in på Ikeas hemsida och ta er en titt där, det blir ungefär samma resultat. Istället lägger jag upp lite bilder på en lägenhet som jag är rejält avundsjuk på, den tillhör Jessica Stam. Jag är smått kär i den lila puffen och den svarta lampan med guldfoten. När jag blir lika rik som henne ska jag också ha ett lika vackert inrett hem:


It feeds me more

'Life's journey is not to arrive at the grave safely in a

well preserved body, but rather to skid in sideways,

totally worn out, shouting; ' Holy sh!t... What a Ride!! '


Har tillbringat hela eftermiddagen med att rita kläder. Helt sjukt roligt har det varit, befinner mig i någon form av kreativt rus just nu. Nu ska jag bege mig till stan och ta av min snart icke-existerande matbudget för att köpa nya färgpennor. Hej hej!

                                              


Nöjäsigt o va från Hälsingland

Tog facebook-quizzet Hur mycket Ljusnebo är du? Resultatet blev skrämmande:
En nöjäsi jävla ljusnebo!
Du ä en riktig ljusnebo. Om man vill veta nåt om ljusne ä lä fan bara å fråga däj jö!

För er icke-hälsingebor kan jag upplysa om att Ljusne är en håla utanför Söderhamn (min hemstad) där min mormor bor och min mamma är född och uppväxt. På den gamla goda tiden var Ljusne en idyllisk kustby med glada invånare som sysselsatte sig med att fiska, jobba på fabriken och fika. Numera är Ljusne en laglös utdöende håla med bittra socialbidragsinvånare som sysselsätter sig med vapen och hembränt. Jag hoppas quizzet menar att jag hör hemma i det gamla Ljusne... Måste säga att jag gillar uttrycket "nöjäsig", tror inte jag har hört det förut (måste var nåt lokalt för Ljusne) men jag ska nog börja använda det i mitt dagliga vokabulär.

Nu ska jag ta tag i vår seminarieuppgift om fetma. Hej hej så länge!


RSS 2.0