Vill man ha nåt gjort får man göra det själv!

Har försökt nå förmedlingen som sköter kontakten med skolan i Spanien i ett par månader nu utan resultat. När man ringer kopplas man till en telefonsvarare där man ombeds lämna ett meddelande så ringer de upp. Har lämnat x antal meddelanden men utan respons. Har även mailat ett par gånger till olika anställda på detta företag, även det utan respons. Smått desperat efter diverse uppgifter om skolan som behövs till min CSN-ansökan bestämde jag mig för att maila direkt till skolan istället, och fick svar innehållande all information jag behövde plus lite till på mindre än 24 timmar. Tack underbara Francesca på IED! :) Känns skönt att skolan åtminstone tar sitt arbete på allvar till skillnad från bajs-förmedlingen i Göteborg som garanterat sitter och medvetet ignorerar telefon och mail till förmån för kaffe och fikabröd. Puckon!

Har känt mig lite orolig inför flytten den senaste tiden då jag fortfarande inte hittat en kattmamma eller boende därnere, men efter ett samtal med en underbar och klok människa igår som fick mig att inse att jag måste lära mig att slappna av lite och ta en sak i taget har jag nu fått ny energi igen. Mindre "popcorn-effekt" tror jag hon sammanfattade det. Jag påbörjar en massa tankar hela tiden om vad som måste göras tills allt bara är en enda röra istället för att ta en sak i taget, göra klart, bocka av på listan och gå vidare till nästa sak. Idag känner jag mig mycket mer positiv och hoppfull inför det som ska komma. Jag vet att allt kommer att ordna sig. :)

Nu ska jag ta tag i dagens projekt; att rensa lägenheten på sådant jag inte behöver.



Jag har varit otrogen!

Förlåt Ben och Jerry! Jag och Carina hann med en lite snabbfika på stan i dag under hennes lunchrast. Det blev glass på ett nyöppnat ställe inne i stan, vet inte vad det heter men det ligger på innergården mittemot Vero. Carli choklad googlade jag fram att de heter nu. :) De säljer i alla fall supergod egengjord glass som nog möjligtvis kan vara snäppet godare än Ben & Jerrys till och med. Trodde inte det var möjligt med så är det. Det fanns flera olika smaker, choklad, lakrits, vanilj, pistage, apelsin, jordgubb, hallon mm. Helst hade vi nog tagit en kula av varje men det fick bli choklad och pistage för min del och Carina testade choklad och apelsin. Nu känns det som att man aldrig vill äta "vanlig" kulglass igen... :)


True Blood



Ni som av någon anledning missat denna fantastiska, lätt beroendeframkallande serie råder jag att omedelbart går in på http://ch131.com/ och uppdatera er. Själv plöjde jag igenom hela första säsongen på en vecka och är nu inne på säsong två. Det är nog lika bra att det inte kommit en säsong tre än för snart måste jag verkligen ta tag i mitt liv igen och fortsätta med spanska-pluggandet och andra Spanien-förberedelser. Nu ska jag ta en promenad och sedan försöka plugga lite spanska glosor så att jag utan dåligt samvete kan ägna resten av kvällen åt mina favoritvampyrer.


Wiho!


Kronan rekordstark

Snart dags att växla!

Gissar att kanske ingen av mina läsare bryr sig nämnvärt om denna nyhet, men jag som ska vara fattig i tre år är glad för varje extra slant jag får. :)

Filmtips!

Mitt liv är ganska begränsat just nu, har ju inga pengar då jag sparar allt överskott till Spanien. Så just nu gör jag inte mycket annat än jobbar, pluggar spanska och tittar på film på Free TV och Channel 131 . Den senaste veckan har jag hunnit se följande:

Brüno - (komedi)  Jag är ju en av få som inte sett Borat än så jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig, men den var sjukt rolig faktiskt, låg och skrattade högt i min ensamhet flera gånger, och väckte Oskar som låg bredvid och försökte sova. :)
4 kycklingar av 5.
 

The Proposal - (romantisk komedi) Usch vilken äckligt klyschig Hollywood-film. Redan inom fem minuter visste man hur historien skulle utveckla sig och sluta. Resten av tiden låg jag och störde mig på alla förutsägbara scener och repliker.
1 kyckling av 5


The ugly truth - (romantisk komedi) Mindre klyschig och mycket roligare än The Proposal. Rekommenderas!
4 kycklingar!


The boat that rocked - (komedi) Rolig och underhållande och inte det minsta klyschig och förutsägbar.
4 kycklingar!


Ikväll blir det nog fortsättningen på mitt nya beroende; True Blood, älskar vampyrserier och att Alexander Skarsgård är med gör det ju inte sämre heller. ;)



 


Kul att nån saknar mig...


Det spökar...



För någon natt sedan stod min våg och blinkade på diverse vikter jättelänge. Nästa morgon var vågen helt död, sedan började den blinka igen, sedan stod det en massa F och sen dog den igen.


Blääääääääääääääääääääääääääää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nog nu! Jag vill flytta! Jag vill inte bo här mera och gå till jobbet varje dag och svara på samma frågor och göra samma saker varje dag. Jag vill ha något mer givande att göra. Rita, sy, prata spanska, träffa nya människor! Prova på en ny miljö! Ge mig!! Så fruktansvärt uttråkad nu så det är inte sant. Orkar ingenting, allt är så tråååkigt!!! Jag är så ostimulerad och rastlös men ändå trött. Längtar till oktober. Hoppas hoppas jag hittar en lägenhet och en kattmamma snart så att jag får lite ny energi och hopp inför framtiden.  Nu ska jag duscha och hitta någon film på Free TV att krypa till sängs med. Tack och godnatt för idag!

RSS 2.0