Fest o fuldans

    

Efter att vi tokdansat och umgåtts hemma hos Carina gick vi vidare till Blue Moon och dansade, dock lite mer sansat. Det var jättekul, jag har helt ont i benen idag för vi dansade så mycket, så idag ska jag nog bara vila framför tv´n. Nu blir det Ugly Betty och dinkelpannkakor till lunch.

God Jul till mig

Beställde en julklapp till mig själv idag!


Förut hade jag bara sett den amerikanska versionen och aldrig fattat grejen, tyckte inte den var speciellt rolig. Men så berättade min kompis Johan att jag måste se den brittiska orginalserien istället för den var mycket bättre. Han hade rätt. Ricky Gervais är genial som David Brent, jag har sett serien hur många gånger som helst och jag skrattar ihjäl mig varje gång. USA borde skämmas som trodde att de kunde göra en egen version i samma klass.

Nu ska jag duscha och göra mig fin (i den mån det går :) ) inför festkväll med Carina och Sandra.


Lite pinsamt faktiskt


Kaos i Idol

Jag undrar hur mycket den här stackars tjejen kommer att skämmas över den här händelsen om tio år? Att börja gråta och svimma över en kille som knappt kan sjunga och inte ser ut att vara en dag över tolv... Jag hade också mina pojkbandsidoler när jag var fjorton, men jag fattade aldrig grejen med att börja gråta och skrika inför åsynen av dem. Om man nu ser nån kille man tycker är snygg, vill man inte försöka visa sig från sin bästa sida, se lite snygg, fräsch och avslappnad ut istället för rödgråten och hysterisk? Bara en fundering...  Kanske kan jag på någon nivå förstå fansen till Take That och Backstreet Boys, de hade i alla fall åstadkommit lite mer under sin storhetstid än att stå på scenen i Idol och sjunga covers en gång i veckan.


Iiiiiiiiiiihhhhhhhhhh!!!!!!!

Hemmakväll


Japp, då var omtentan i läkemedelsräkning 1 avklarad. Förhoppningsvis gick det bra, det kändes så i alla fall, men man vet ju aldrig. Jobbigt när det kan falla på ett litet slarvfel.
Ikväll vilar jag bara och äter lite mozzarella-ost och körbärstomater, yammi! Har ätit så mycket glass och godis den senaste veckan så nu måste jag gå på sockeravgiftning. Inga av mina byxor passar längre. :( Men nu jäklarns är det färdigätet! Fast imorgon blir det lite alkohol och utgång, det behövs efter den senaste veckan. Men sen ska jag vara duktig igen. Vi inom hälsokostbranschen måste ju föregå med gott exempel. ;)

Se så pigga o fräscha (o nästan nyktra) vi är!

Hemtentan från helvetet avklarad!


Äntligen klar med, förmodligen den jobbigaste, i alla fall den tråkigaste, hemtentan jag skrivit hittills. Bara namnet; Omvårdnadens konsensusbegrepp säger väl allt...

Nu hinner jag vila i ca 1 1/2 timme innan jag ska iväg på en Life-utbildning ikväll. Vi ska få lära oss om en ny nagelvårdsserie som vi fått in. Jag hoppas på lite roliga gratisprover... :)

Kaffe och Ben & Jerry


Då var man redo för ännu en pluggdag!
Idag ska det tokskrivas på en hemtenta i omvårdnad som ska vara klar på torsdag. Eftersom jag än så länge bara skrivit ca 2 sidor av 8 insåg jag att det var bäst att ta till det tunga artilleriet, med andra ord; största muggen kaffe och en förpackning Ben & Jerry. Testar den relativt nya smaken Cheesecake Brownie och kan meddela att den är lika god som deras övriga sortiment, okej deras Chocolate Fudge Brownie och Chocolate Therapy ligger ju i en klass för sig så det går ju inte riktigt att jämföra, men förutom dem så är den lika god som de andra glassarna. Nu ska jag sluta tjata om Ben & Jerry och återgå till mina studier.

Vilseledd förlorade 1 miljon - MSN Pengar - Nyheter
Det finns en speciell plats i helvetet för dem som lurar gamla tanter!

Alkolås på mobilen tack

         
 Igår var det personalfest på MittiCity. Festen var inne i gallerian, där vi åt jättegod mat, drack vin och dansade. Vid 23-tiden lämnade Carina oss för att gå hem till sin son och jag och Niclas fortsatte kvällen på Röda Rummet. Där bjöds vi på drinkar av Niclas bartender-kompis som jag sedan friade till och fick honom att lova mig en 6 carats diamantring... Under kvällen lyckades jag skicka ett antal olämpliga sms till en massa stackars människor också...varför blir det alltid så...? Nu ska jag släpa mig över till Pekås och inhandla nåt chokladigt så jag orkar skriva hemtenta idag.

Det snöar i Värmland



Jag var och fikade med Carina igår. Vi insåg att vi måste vara världsmästare på att prioritera bort saker som vi behöver/tycker är roligt till förmån för sådant som är "nödvändigt". Men hur är det egentligen meningen att man ska hinna med allt? Hur gör folk? I vintras började jag en mönsterkonstruktionskurs som gick en kväll i veckan, det borde inte vara så svårt att hinna med kan man tycka. Jag tror jag var där fyra gånger innan jag kände att jag blev tvungen att hoppa av för den tog för mycket tid som jag istället kunde lägga på skolan. För ett år sedan beställde jag tyg till en väska jag planerade att sy, det tyget ligger fortfarande kvar i påsen. Min kära symaskin som jag köpte förra vintern för dyra pengar, har jag använt kanske 5 gånger och då till att sy upp gardiner eller byxor. Jag tror att jag helt enkelt måste lära mig att organisera min tid lite bättre. Någonstans mellan heltidsstudier och extrajobb måste det väl finnas tid till att sy, rita och inte minst umgås med vänner, allt sådant som egentligen borde vara prio ett i livet. Nu jäklarns ska det bli ändring!

Fältstudier avklarade

Då har man överlevt tre dagars fältstudier på ett äldreboende i Kristinehamn. Jag var ju jättenervös innan, men allt har gått bättre än väntat. Alla var snälla och tog hand om mig, och inte blev jag slagen av någon heller. :) Jag är dock ganska säker på att äldrevården inte är något för mig, det är alldeles för lugnt och stillsamt. Jag behöver ha ett jobb där jag springer runt konstant i nio timmar och det hela tiden finns något att göra. Om man anser att McDonalds-tempo är normaltempo är det svårt att ha ett jobb där man kan sitta och fika 45 minuter åt gången flera gånger om dagen.

Nu ska jag titta lite på Project Runway och drömma lite. Sen ska jag försöka motvera mig att städa lite här.

Vill du gifta dig med mig Håkan? <3

Nu såg jag att det till och med står på framsidan av burken att den innehåller paraffin. Jag får behålla min njure med andra ord...

Sitter och lyssnar på Håkan och laddar inför fältstudierna imorgon. Jag är supernervös, men jag pratade nyss med min handledare och hon verkar snäll och hon ska dessutom komma och hämta mig på tågstationen så jag inte behöver irra runt i Kristinehamn och leta.

Förresten är det nån som kan svara på hur jag gjorde när mitt förrförra blogginlägg hamnade på Aftonbladet? Jag har nämligen ingen aning, har aldrig lyckats med det förut...


Råolja någon?

  "Succekrämen som klarar allt!" 
Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Paraffin, Vit mineralolja, Medicinsk vitolja, Oleum petrolen, Oleum vaselini, Paraffinum, Vaselin Oil, E 905, Paraffin Oil, Liquid paraffin, läskig produkt har många namn...

När man får ett halv kilo hudkräm för 49 kronor bör man nog ifrågasätta kvaliten på produkten. Vad innehåller den egentligen som gör att tillverkarna inte behöver få in mer pengar än så per burk för att gå med vinst? Jag kan då sätta min ena njure på att man i innehållsförteckningen kan hitta orden glycerin, paraffin eller någon annan läskig biprodukt av råolja (ja, samma som man gör bensin av). Min andra njure kan jag sätta på att krämen till större delen består av dessa mineraloljor. Mineraloljor täpper till porerna och hindrar den naturliga återfuktningen av huden och är enligt min mening mycket läskig att smörja in huden med. Ett bättre tips är produkter som innehåller växtoljor av olika slag; oliv, jojoba, mandel mm.
.

Söndag

Regnigt tråkväder.


Tråkböcker att läsa.


Esmeralda tycker inte om när matte vill knäppa kort när hon försöker sova.


Oskar försöker ge mig dåligt samvete för att jag inte fixat en gardinstång och hängt upp gardinerna än. (Det funkar.)

Patotenta-försök 3

Har skrivit min andra omtenta i Patofysiologi idag. Den här gången var nog den svåraste av dem alla faktiskt. Jag skrev på nästan allt men det var mycket som jag inte var säker på och fick improvisera, får hoppas det funkar så jag slipper fler omtentor nu. Patrik berättade om en kille som vid sin sjunde omtenta kom dit i frack och högtidligt tände ett levande ljus på bänken. Jag lovar att föra den tradtitionen vidare om tillfälle ges, jag kan nog t o m tänka mig att ta med en flaska champagne och lite jordgubbar också istället för den vanliga vattenflaskan och mellanmålsbananen.

Ikväll blir det hemmakväll med katterna. Jag ska se Madagaskar på TV, den är så himla rolig, nog bland de roligaste tecknade filmerna som gjorts, tillsammans med Hitta Nemo och Aladdin! :)


Är inte hela poängen med ett kodnamn att det ska vara hemligt?




Vad är det för mening med att ha ett kodnamn om ändå hela världen får veta vilket det är genom media? Eller är det jag som inte fattat syftet med det?

Första metodövningarna

Idag har vi lärt oss att bädda sängar och tvätta patienter. Fast patienten var en stor plastdocka med läskigt ansikte som vi döpte till Gunhild. Bilderna har jag snott från Sandra, hade inte min kamera med mig.

             


Efter skolan var jag ner till Life och drack kaffe med Carina. Jag köpte en Tian-lott, har börjat missbruka dem numera, Carina försökte önska att jag skulle vinna 250 000 gånger 2, det funkade inte. Varför är det alltid människor som inte behöver/vill ha pengarna som vinner storvinsterna. Man hör alltid om någon som vunnit 20 miljoner och helt otacksamt står och säger; "vad ska jag med så mycket pengar till?" Va faaa...sluta köpa lotter då och lämna vinsten till oss som verkligen vill ha pengarna och inte skulle ha några som helst problem med att hitta saker att lägga dem på.

Imorgon är det sjuksköterskans dag på skolan, då ska vi dit och lyssna på Läkare utan gränser. Det ska bli intressant.


Dagen blev lite bättre...

Det finns en människa som är snäppet mer tragisk än vad jag är, det får mig att känna mig lite gladare...

Den rätte för Rosing

Den självantändande stolen



Jag håller på att måla mina köksmöbler med lasyrfärg som jag köpte på Ikea i helgen. Stolarna blir svarta och bordet ska bli vitt. Det stod en varmingstext på färgburken att man skulle vara noga med att ställa penslarna i vatten när man målat färdigt då färgen kunde självantända, så natten efter jag målat första stolen vågade jag knappt somna. Istället låg jag och funderade på om färgdropparna som hamnat på plasten på golvet också kunde självantända och vad detta fenomen egentligen berodde på, och varför kan då inte stolen i sig självantända så fort det kommit färg på den....? För att jag till slut skulle kunna somna var jag tvungen att lägga brandvarnaren bredvid stolen så jag skulle märka direkt om nånting började ryka... Allt gick dock bra och nu har jag överlevt ännu en natt med en nymålad stol, uppenbarligen är det inte så lättantändligt som varningstexten gav sken av...

Nu har vi fått veta var vi ska göra våra fältstudier nästa vecka. Jag ska vara på ett äldreboende i Kristinehamn. Jag och Sandra trodde först vi hamnat på samma ställe men det finns tydligen många äldreboenden i Kristinehamn så nu är man helt allena i sitt  första möte med vården. Tänk om de förväntar sig att man ska kunna en massa saker som vi inte har lärt oss än? Tänk om de blir arga för att man inte hjälper till något trots att vi bara är där för fältstudier inte praktik? Sjuksköterskan som det är meningen att man ska studera är ju tydligen inte där så ofta så tänk om man blir lämnad helt åt sitt öde och totalignorerad av alla? Tänk om jag blir misshandlad av nån elak bitter pensionär som jag råkar komma i vägen för? Jag har hört att sånt kan hända.

Jag har funderat lite på livsöden och sånt, eller nej, ganska mycket, varje dag faktiskt, sen jag var och spådde mig för ett par månader sedan. Hon sa nämligen att det var meningen att jag skulle vara någon annanstans, i Spanien på en designskola, dit jag faktiskt var på väg för inte mindre än ett och ett halvt år sedan. Men istället gjorde jag några andra val som gjorde att jag hamnade här. Jag kommer fortfarande att hamna där, men det kommer att ta lite längre tid. Jag önskar att jag gjort de valen som gjorde att jag hamnade där på en gång istället. Jag kunde tillbringat dagarna med att rita kläder och sippa sangria på stranden men men...varför göra det när man kan vara här i landet av grå regnig asfalt och känna hur livslusten sakta men säkert sugs ur en? Om ni inte har gissat det redan; idag är inte en bra dag.

Katy Perry

Jag är inget större fan av Katy Perry (det är 2008, försöker hon verkligen vara kontroversiell med en låttext om en tjej som kysser en tjej...?) men jag måste säga att jag blev lite småkär i hennes personlighet och framföraltt hennes outfits på EMA-galan igår.

              
Det är sånt här som får mig att vilja hoppa av ssk-programmet och flytta till Spanien för att plugga design på heltid... Kan inte någon vänlig rik själ skänka mig några hundra tusen så jag har råd att göra det? Tack på förhand.

EMA

Nu har jag varit på utbildning om två nya produkter, en probiotika och en aloe vera-juice. Det var väldigt intressant faktiskt och det verkar vara två mycket bra produkter som vi ska få in. Probiotikan var bunden till aminosyror vilket gör att bakterierna lättare överlever hela vägen ner till tarmen då de kräver ett visst pH för att kunna brytas ned. De heter Traveller Daily och Traveller Acute och och kan vara ett tips till er som vill försöka undvika vinterkräksjukan denna säsong. 

Nu ska jag titta vidare på Europe Music Awards. Heja Britney!


Ångkokt

Testade min nya ångkokningsinsats idag när jag skulle göra lunch. Hela lägenheten ångade igen men det blev bra i alla fall, ångkokade morötter och rödbetor. Och äntligen blev det en acceptabel rumstemperatur här hemma. Det är nån ventil ovanför vardagsrumsfönstret som inte går att stänga för den fastnat på nåt sätt så det är svinkallt här inne hela tiden, men nu blev det alldeles varmt och fuktigt i hela lägenheten, det var nästan som att vara utomlands.
  
Mitt igenimmade kök.

Nu måste jag fortsätta plugga. Ikväll ska jag på produktutbildning med jobbet. Kommer inte ihåg vad det handlade om dock. Våra jobbutbildningar är alltid obetalda vilket är jättedåligt, t o m Mcd hade full lön på sina utbildningar. Men däremot brukar vi alltid få en massa gratisprodukter med oss hem som ofta är värda rätt mycket och det är ju lite roligt i alla fall. Utbildningarna är frivilliga också, men jag brukar alltid försöka gå eftersom man lär sig mycket som underlättar i jobbet sedan. Hade jag jobbat heltid och varit med i facket hade jag nog tagit upp detta med dem, men som extraanställd som pluggar på heltid känner jag att jag inte riktigt har tid och ork att engagera mig i detta. Jag tycker dessutom jättemycket om mitt jobb och är jättetacksam att jag får stå där och hjälpa folk med sådant som jag själv tycker är roligt och intressant istället för att stå på äckel-Mcd med flottig hy och tjäna slav-lön.

Pluggdag

Det blev inget Ikea idag, ska ta det i helgen istället tillsammans med syrran. Upptäcker hela tiden mer och mer saker jag behöver till lägenheten, en fåtölj och nya gardiner bland annat så till helgen blir det storshopping med Ikea-krediten. Jag brukar inte handla så mycket på kredit nuförtiden (Anders lärde mig av med den vanan under tiden vi var tillsammans), men jag tänkte göra ett undantag den här gången. Det vore så himla skönt att äntligen bli helt klar med lägenheten och inte behöva vänta flera månader på att man ska ha råd att köpa allt man behöver. Så på lördag ska jag köpa:

- En fåtölj.
- Gardiner + gardinstänger till vardagsrummet.
- Lampa till sovalkoven.
- Svart och vit färg till köksmöblerna.
- En skohylla.
- Taklampa till hallen.
- En tavelram.
- Soffklädsel.

Nu ska jag sätta mig med patofysiologin och försöka lära mig någonting. Snart är det omtenta och denna gången måste det gå!!


Satans 3b!

Mitt enda fel på läkemedelstentan var det tal som jag gjort rätt på först och sedan fått hjärnsläpp och ändrat. Ett enda skruttigt fel... :( Nu blir det omtenta den 28:de.
Imorgon är jag ledig, då ska jag åka till Ikea en sväng och köpa en skohylla, en tavelram och färg till mina köksmöbler. Ska måla stolarna svarta och bordet vitt så att det matchar resten av mitt svart-vita kök.
Nu ska jag fortsätta titta på The Doctors.


Min helg

Det blev inte rikigt som vi tänkt oss i fredags på Nöjesfabriken. När vi kom dit upptäckte jag att jag glömt min biljett hemma hos Carina i fyllan och villan tack vare ett spontant väskbyte alldeles innan vi begav oss. Det var ganska lång kö så jag sa åt Carina och Carina (Inte säskilt stor namnvariation i min umgängeskrets har jag upptäckt, är det inte Sandra och Sandra, så är det Carina och Carina. ) att ställa sig  där så länge medans jag hämtade biljetten. Tydligen gick kön ganska snabbt ändå så de hann in långt innan jag var tillbaka. Väl tillbaka vid Nöjes hade kön tredubblats... En halvtimme senare var jag äntligen inne men jag fick inte tag i Carina då hon råkat hänga in sin telefon i garderoben, så jag fick avnjuta Håkan helt allena. Jättelångt bak dessutom så jag fick inte ens nå bra bilder. :( Carina och Carina hade däremot hamnat längst fram fick jag veta senare.

Det här ska föreställa Håkan...

Resten av helgen har jag jobbat på MittiCity och vilat och tittat på film. Ville se nån halvläskig film eftersom det var Halloween och allt, men eftersom jag är nästan löjligt mörkrädd och skulle titta ensam så fick det bli mer äckel-skräckfilm än skrämsel-skräckfilm. Såg Pathology, om ett gäng patolog-interns som mördade folk och sen fick de andra utföra obduktionen och gissa hur mordet gått till. Vet inte riktigt om jag tyckte den var bra eller inte, rätt sjuk var den i alla fall. 

Idag har jag även sytt upp gardiner till köket och pajat min kära symaskin. :( Ska gå till Husqvarna-butiken imorgon och fråga vad som kan vara fel.

RSS 2.0