Fimp + Kyckling = Sant

Nu blir det vinkväll med Therese på Harrys eller dylikt.

Bättre än vin, Prozac och amfetamin tillsammans

 

Sällskapsspel med dip

Ikväll var Johan, Kajsa och Björn här. Vi spelade sällskapsspel och åt en massa olika grönsaksstavar med ännu mer dip. Det var supertrevligt. :)

                             Spelet och en massa snacks:

Johan dubbeldippar en gurkstav.
 

Min julklapp från Kajsa och Johan,  en söt plånbok inköpt i Kambodja:


Nu är det snart läggdags. Imorgon kommer min Tessy och hälsar på! Vi har inte setts på flera veckor så det ska bli roligt. Jag har saknat henne!

Juldagen

Igår var det fest hos Johans kompis Johan som fyllde 30. Jag åkte dit med Johan och hans flickvän Kajsa. Vi minglade och jag drack en massa vin. Sedan blev de flesta för trötta för att orka gå ut så det blev jag, Andreas och Björn som begav oss ut i Karlstad-natten. Där blev det mer alkohol, serverat av "min man" Fredrik, dans, och raggning. Jag försökte hitta en mogen kvinna åt Björn som kunde lära honom allt om livet men han verkade inte intresserad av dem jag valde ut konstigt nog.




Kvällens fylle-sms gick till min vän Kenneth ca två sekunder innan jag somnade i min säng, det löd: "Hej... Inte."  Jag har ett svagt minne av att jag mitt i smsande insåg att jag var för full och trött för att orka skriva nåt så jag bara avslutade där jag var och skickade det.

Imorse mådde jag sådär men var ändå tvungen att släpa mig ur sängen och iväg till jobbet. Som tur var så var det inte så många som var sugna på hälsokost idag så jag fick ägna dagen sittandes på kontoret framför datorn och inleverera varor. Ganska tråkigt men skönt att slippa stå och låtsas vara pigg och social med alla kunder när man helst av allt vill ligga och dö under ett täcke någonstans.

Ikväll ska jag bara vara hemma och ge katterna lite kärlek och kanske se nån film.

Julafton


Mat


Kalle Anka


Julklappar


Trött tjockis-katt :)

Traditionsenligt firande hos syster igår, jättemysigt som vanligt. :)
Idag bakar jag chokladgodisar som min pappa ska få i julklapp och ikväll blir det festligheter. Nu ska jag försöka lära mig hur man tempererar choklad, det verkar krångligt.

God Jul


Den där Lars är en bra kille!

Igår skickade jag ett argt mail till antagningen som svar på pucko-Åsas mail och föklarade hur fel hon hade och hur rätt jag har. Idag fick jag svar från den mycket sympatiske Lars som också jobbar på antagningen, han meddelade att han korrigerat missödet och att jag nu är antagen till termin 3. Tack Lars!


Idag fick jag en julklapp från mina underbara kollegor på Life i Duvan-huset, ett presentkort på 300 kronor som tack för att jag jobbar i jul. De är så himla gulliga, tack Elsie, Lisbet och Ewa!  :) Jag handlade upp pengarna på en gång på en ny ansiktskräm, då min har varit slut hur länge som helst men jag varit för fattig för att köpa en ny, och ett nagelserum från LCN som ska vara stärkande för mjuka naglar.


Rosenserien - Världens bästa hudvårdsserie


Så, nu har jag smygreklamat färdigt för idag. Nu ska jag titta lite på tv och längta till julafton.

               
Jag gjorde Niklas julfin på jobbet igår! :)     Carina ser exemplarisk ut i kassan på Mitt i City. :)


Inkompetenta idioter på antagningen!

Fick idag följande mail från antagningen:

Hej!

Enligt systemen saknas Biomedicin 1,5-30 hp och Omvårdnad 1,5-30 hp. Vänligen kontakta Karlstad Universitet för att höra om du kan bli antagen trots att poängen inte är inrapporterade.

Med vänliga hälsningar
Åsa -----
Antagningen

För det första så har jag visst 30p biomedicin, det står t o m på mina sidor på studera.nu och borde därmed finnas i deras system eller...? För det andra så kan ingen i termin 2 ha omvårdnad 30p då den kursen inte avlslutas förrän i januari, och för det tredje så är det inga krav på att ha dessa kurser godkända för att få gå vidare. Jag är ju redan antagen till programmet Åsa ----- din inkompetenta idiot!! Borde egentligen lägga ut hela ditt namn så att alla kan se vilken idiot du är...

Grrrr.....


Om jag var kille skulle jag vara som Bimbo Boy

Tittade igenom min CD-samling imorse och hittade två Bimbo Boy-singlar som jag nästan glömt att jag hade. Så nu har jag förgyllt min morgon med att lyssna på Drama Queen och Je suis une superstar. :) Han är verkligen en jätteduktig artist och jag hoppas han kommer få all den framgång han förtjänar. You´re gonna be great some day Bimbo Boy (som de skulle sagt i One tree Hill)! För er som ännu inte hört hans låtar kan ju klicka er vidare till hans hemsida:


www.bimboboy.com


????????

Jag loggade in på studera.nu på morgonen för att tacka ja till vårens kurser som man alltid måste göra trots att man är redan är antagen till programmet, och möttes där av en smärre chock. På alla vårens kurser står det;

"Alternativet är struket p g a att du är obehörig". ???? Jag fattar ingenting. Har precis skickat ett mail till studera och frågat vad det är som händer, förmodligen få jag inget svar förrän måndag så jag får försöka överleva helgen ändå.
Nu ska jag släpa min obehöriga rumpa ur sängen och iväg till jobbet.


Arg på den satans glödlampan!



Kan nån förklara för mig hur en glödlampa kan sitta som fastklistrad och vara totalt omöjlig att skruva loss?? När jag tog till den gamla klassikern våld som annars brukar lösa det mesta resulterade det endast i att själva glaskulan (glödlampan) slets av och flög i golvet medans den tillhörande sockeln fortfarande satt orubbad kvar. Efter jag tagit en paus och sopat och dammsugit badrumsgolvet fritt från glasskärvor och stängt av strömmen till badrummet gjorde jag ett nytt försök med en tång. Det resulterade endast i att sockeln trycktes ihop och därmed blev ännu svårare att få grepp om. Eftersom min andra ljuskälla i badrummet, lysrören, inte fungerat sen jag flyttade in, och jag har varit för lat att byta dem har jag numera inget ljus alls i badrummet. Det blir med andra ord lite av en utmaning att göra sig iordning imorgon, och om ni kommer in på Life och undrar varför jag ser ut som jag sminkat och klätt på mig i mörkret så vet ni nu att det beror på att jag faktiskt har det.  Nu ska jag fortsätta vara arg en stund.


Julklappsinslagning


Idag har jag slagit in de sista julklapparna som jag inhandlade igår.

Jag försov mig imorse och missade föreläsningen i kvantitativ metod. Som tur var så hann jag dit till lunchen för att äta på Teachers med tjejerna från klassen; Ewa, Sandra, Emma, Ysabel och Marie.

Nu ska jag vila lite och titta på TopModel sedan ska jag försöka plugga lite till sista seminariet på torsdag.

*Movie stars*

Läste nyss på Niklas blogg att en film som vi är med i tydligen visas på TV1000 under perioden 1/8 2008 och  31/1 2010. Vet inte exakt när dock, men ni som har TV1000 kan ju hålla utkik om ni vill se oss på film. Filmen heter Lev för fan och spelades in när vi gick dramalinjen på Molkoms folkhögskola. Niklas spelar en av huvudrollerna och jag har en biroll som läkare. :)

Jag och Niklas som ett nerknarkat kärlekspar i en annan film som nog inte kommer visas på TV1000. :)


Hurra hurra hurra hurra!


!
Grattis Johan på 28-årsdagen!

Mörkrädd

Seminariet gick bra. På vägen hem var jag förbi Life och hämtade nycklar eftersom jag ska jobba istället för Carina i helgen då hon åker till Lanzarote imorgon. Det var ett tag sedan jag jobbade nu så det ska bli roligt.
Ikväll tittar jag på Röd drake med två av mina favoritskådisar Ralph Fiennes och Edward Norton, ja och så Anthony Hopkins förstås. :) Vi får se om jag vågar sova inatt för usch va läskig den är...


Äntligen snö på riktigt!



Blev väckt av plogbilen nu på morgonen, precis som det ska vara på vintern. :)
Nu ska jag göra mig i ordning och bege mig upp till universitetet.

Massa seminarier och nya vinglas

Idag har jag och Sandra suttit på biblioteket och jobbat lite med våra seminarieuppgifter. Vi har ett seminarie imorgon om omvårdnadsprocessen, på måndag har vi seminarie om kvalitativa metoder och nästa torsdag, tror jag det är, har vi om kvantitativa metoder. Suck... Sen är det "jullov", då vi ska läsa en skönlitterär bok samt plugga till tenta i januari. Inte mycket lov här inte.
I alla fall, på hemvägen från biblioteket gick vi i lite affärer och Sandra fick en fin present bestående av chokladbröstvårtor. Yammi! Sedan var jag in på Indiska för att titta om de fått in fler av vinglasen som jag köpte och krossade i min halkolycka, de var nämligen slut sist jag var in. Det hade de i alla fall, och eftersom det var torrt på marken idag så vågade jag mig på att köpa två nya glas. Jag tycker det är ganska fint när man har blandade glas i olika färger och former istället för ett helt set likadana så jag försöker samla på mig lite roliga och annorlunda vinglas. Än så länge har jag dock bara hittat två sorter som jag tycker om.


De är finare i verkligheten än vad de ser ut på bilden...

Penicillin är bra grejer!

Idag mår jag mycket bättre, har t o m orkat städa hela lägenheten. Jag har lite bakterieskräck så efter jag varit sjuk måste jag städa bort alla streptokocker som jag inbillar mig har fallit av mig på olika ställen i lägenheten. Jag måste byta sängkläder och pyjamas och dammsuga och skura överallt. Det tog på krafterna att storstäda så eftermiddagen har jag tillbringat i soffan med datorn i knäet. Min kompis Anneli ville ha hjälp att korrekturläsa ett par skolarbeten som hon höll på med så det har jag gjort. Det var rätt roligt faktiskt att få leka lite lärarinna. :) Jag har försökt leta lite julklappar till Filip också, det gick sådär, jag fastnade på Tradera och hittade en massa saker till mig själv istället. Ska göra ett nytt försök nu. Pengarna på kontot börjar ta slut så jag måste köpa de sista klapparna på nätet så jag kan ta allt på faktura och betala med nästa lön. 

De här mjukisdjuren är väl ingen nyhet men jag tycker de är så söta och jag önskar mig alla i julklapp!


Bilden är från http://www.coolstuff.se/

Hurra!


Vårdcentralen



Idag har jag haft ont i halsen i en vecka så nu på morgonen ringde jag till vårdcentralen för att få komma och göra en halsodling. Jag är livrädd för streptokocker sen jag hade jättemycket problem med halsfluss när jag var yngre och min bror fick en halsböld pga streptokocker som fick opereras bort. :S Det var inte lätt att få tid på vårdecentralen dock, först måste man övertala en sjuksköterska i telefonen att man är tillräckligt sjuk för att få komma in och bli bedömd av en läkare om man är tillräckligt sjuk för att få göra en odling. Tydligen är det inte så vanligt att man behandlar streptokocker idag heller så vi får väl se om jag lyckas få ut penicillin i slutändan överhuvudtaget. Ja, ja, nu ska jag göra mig i ordning och bege mig ut i regnet.

I <3 Britney


Britney: For the record

Dag 5



Idag har jag spelat sims hela dagen, måste ju variera mig lite från allt film- och tv-tittande. Jag kommer åtminstone att vara utvilad när jag kommer tillbaka till skolan igen... Har inte så mycket spännande att berätta så jag säger hej hej och beger mig tillbaka till Sim City.


Many lives, many masters



Såg på Oprah i morse, där psykiatrikern Brian L Weiss var med.  På 70-talet hade han en patient med mycket svåra fobier som han bestämde sig för att försöka bota med hypnos. Under hypnosen försöker han få patienten att ta fram ett bortträngt barndomsminne, men istället börjar hon beskriva händelser från flera tusen år tillbaka. Dr Weiss var väldigt vetenskapligt inriktad och ville inte tro på det till en början men till slut tvingas han öppna ögonen för andra möjliheter. Jag tycker sånt här är jätteintressant för jag tror att det kan förklara så mycket av vem man är som person, varför man är på ett visst sätt, mycket spännande. Ska nog köpa hans bok när jag får några kronor över.

Vi hade kommunikationsseminarie idag som jag tänkte jag skulle försöka gå på, men jag mår jättedåligt idag också. Är lite bättre i halsen men fortfarande ont o är helt uppsvälld. :( Det blir nog soffan och film för mig idag igen.


Fortfarande sjukast


Det här har jag gjort i dag:
- Sett på Forgetting Sarah Marshall.
- Sovit.
- Sett på Madagaskar: Escape 2 Africa.
- Sovit mera.
- Sett på Oprah, Vänner, How I met your mother, o Project Runway.
- Sovit ännu mera.
- Handlat frukt och mjölk på Pekås.
- Sett på The Office - julfesten.
- Måste nog snart sova lite mera.

                   

Allra sjukast

Okej, så jag orkade inte ens ta mig ur soffan trots Alvedon och Probiotika. Jag var tvungen att ringa och sjukanmäla mig, så det blir en extrauppgift för mig istället. Känns som jag kan ta det nu faktiskt, känner mig helt svag och ynklig, hade aldrig orkat ta mig upp till universitetet.  Meningen med filminspelningen var att vi ska spela sjuksköterskor och patienter och öva på vår kommunikation och sk councelling skills. Jag hade nog kunnat spela patient rätt bra idag dock. Method acting på hög nivå. :)
Nu ska jag äta lite lunch, supergod grekisk tofupaj som jag gjorde igår, och titta på nån film på Free tv.
Hej hej!

Sjukast

Jag har så ont i halsen att jag knappt kunnat sova inatt. Har vaknat flera gånger pga min dumma hals så idag är jag helt slut. :( Idag har vi dessutom en obligatorisk filminspelning i skolan så jag måste verkligen släpa mig dit. Nu har jag tagit extra starka probiotika och 1 grams Alvedon så jag hoppas jag piggnar till snart. Undrar om man kan åka till skolan i pyjamasbyxor och tofflor...?


Dessutom måste jag nog ställa in min dejt med min favorit-Tess ikväll igen.  Vi har inte setts på flera veckor och i eftermiddag skulle vi till Tårtpinglan och köpa tårtgrejer... Tyyypiiiskt, men jag vill verkligen inte riskera att smitta Isabelle med nånting. :( Det vore dumt. Sist jag hade så här ont i halsen så var det dessutom streptokocker och det vill jag inte ha på mitt samvete att lilla Isa får. Hon fyllde för övrigt 6 månader igår! Hurra hurra hurra för henne!


Nu ska jag försöka släpa mig ur soffan och fixa till mig lite. Själklart ösregnar det ute idag också bara för att göra misären total!


Idag måndag

Idag har vi fått lära oss att mata varandra. Den som blev matad fick ha förbundna ögon för att känna hur det känns att bli matad när man är blind, sen skulle man knipa ihop läpparna så att den som matade fick prova ett trix som skulle få patienten att öppna munnen. Trixet var att hälla lite soppa i mungipan då man inte kan knipa där, detta brukar locka dem att öppna munnen tydligen. Det blev rätt fnittrigt som vanligt och ännu värre blev det när jag skulle ligga i sjukhussängen och låtsas ha halvsidesförlamning och Sandra skulle klä mig i inkontinensskydd och mjukisbyxor. Vad ska man säga, vi kommer verkligen varandra nära i den här klassen... :)

Just ja, vill passa på att höja ett varningens finger till er andra som också cyklar i vinter. Akta er för isfläckar, annars kan det gå så här:

Mitt stackars knä... :(
Lyckades även göra illa foten och värst av allt; krossa mina nyinköpta vinglas från Indiska. Det hände förra onsdagen men jag är fortfarande irreterad över det.

RSS 2.0