Dagens tenta

Vet inte riktigt hur det gick på tentan idag. Skrev massor men var inte helt hundra på nåt nästan kändes det som, så det kan faktiskt ha gått hur som helst. Efter ca två timmar upptäcker tentavakterna att det saknas 17 frågor på den andra delen av tentan som de måste springa och kopiera upp. Var redan trött nog i huvet när dagens tredje tentahäfte dunkade ner på bänken, härligt. Efter tre timmar hade jag fått nog i alla fall och struntade i tre av frågorna som jag kände att jag inte hade energi till att ens försöka improvisera fram ett svar på. Nu återstår tre veckor av spänd förväntan tills resultatet kommer.

Kvällen blir lugn i alla fall, sitter och vila min hårt ansträngda akademikerhjärna med lite pärlarmbandspyssel. Måste ägna mer tid åt kreativa roliga saker som att sy och göra smycken och mindre tid åt TV och internet som egentligen inte alls är speciellt roligt faktiskt. (Förutom några livsviktiga tv-serier då förstås och lite bloggande :) )


Katastrofmorgon!

Började med att unna mig en lång sovmorgon till klockan 12, innan jag insåg att det numera är sommartid så det blev egentligen sovmorgon till klockan ett. När jag sedan gått upp, ätit en frukostomelett i lugn och ro och ska sätta mig framför datorn med en kaffe och plugga lite sjukdomslära möts jag av följande budskap på skärmen: "Tjänsten user profile service misslyckades med inloggningen. Det går inte att läsa in användarprofilen." Katastrofo!! Testar att starta om några gånger men med samma resultat. Halvt hysterisk lyckas jag få tag i Patrik som via telefon får guida mig hur man tar bort mitt gamla användarkonto (och därmed 50 GB av mitt liv :'( ) och skapa ett nytt. Nu har jag äntligen fått ordning på allt igen, som tur var så kunde jag spara undan alla bilder och ett par livsviktiga dokument, men det var det enda...resten är ett minne blott. :( Jaja, nu måste jag väl försöka motivera mig att tentaplugga litegrann mitt i all misär. Suck...
Nästan så tom är min dator nu...

Min lördagkväll

Har precis krypit ner i sängen med ett glas vin och världens bästa film. Det blir en lugn kväll för mig, ingen dejt med Carina (som först planerat) och inga hembesök ;). Bara jag och Humphrey Bogart. (Ja, jag har en lite förkärlek till gamla Hollywoodstjärnor om ni inte märkt det redan. Clark Gable är dock favoriten!) Casablanca är en av mina favoritfilmer, om så bara för alla oförglömliga repliker. En av de roligaste är nog; "If I were a woman, and I wasn´t around; I´d be in love with Rick!" (angående att alla kvinnor blir kära i Rick) Men den blir nog roligare om man sett filmen... :)


Godnatt på er mina få men trogna bloggläsare!

Earth hour

Japp, jag trotsar systemet och bloggar under Earth hour. Inte en lampa har jag släckt ned. Förstår inte poängen med detta jippo överhuvudtaget. En manifestation för miljön som ska ge exakt vad...? Tror folk att en timmes mörker av någon anledning ska skrämma upp alla världens ledare till att ändra sin miljöpolitik? Personligen anser jag att det finns bra mycket vettigare saker man kan göra för miljön istället. T ex att handla ekologiskt (i alla fall i den mån ekonomin tillåter, vet att många eko-varor är bra mycket dyrare än oekologiska, men t ex mjölk kostar enbart ett par kronor mer och gör säkerligen ingen större skillnad i plånboken för Svenssonfamiljen), och att ställa bilen hemma och ta cykeln/bussen/tåget (beroende på resmål) istället. Bara det är två manifestationer man kan utföra varje dag som säkerligen gör mer för miljön än att stänga av tv´n en timme om året.


Vad man kan göra när man egentligen borde plugga

Har försökt att sitta och plugga farmakologi hela dagen, men jag blev så rastlös efter min andra halvliter kaffe att jag blev tvungen att aktivera mig med något. Så jag bestämde mig för att byta vatten och rengöra Iors akvarium, något som var lättare sagt än gjort. Akvariet vägde ju bly trots att jag tömt det på vatten och stenar och var jättesvårt att flytta. Var livrädd att jag skulle tappa det i golvet och Ior skulle bli hemlös. När jag väl lyckats få in det i badrummet och rengjort det och dragit det på en handduk tillbaka ut i vardagsrummet skulle jag klippa till och klista på den fina bakgrundsbilden jag köpte för länge sen. Tyvärr visade det sig att den inte var självhäftande som jag trott så det gick inte alls. Konstigt för det hade ju varit en rätt bra grej kan man tycka, när det liksom är meningen att den ska fästas på en glasvägg, men tydligen inte. Får inhandla lite dubbelhäftande tejp till veckan så stackars Ior slipper stirra in i en grå vägg hela dagarna. :) Här simmar han runt i sitt rena akvarium med bakgrundsbilden lite provisoriskt nedpetad bakom.


Världens sötaste Ior!

Nu ska jag göra kaffe och försöka lära mig något om njursjukdomar.

Vad är detta?

Hur ser hon ut? Vad har hon på sig? Varför går hon ut bland folk? Hur tänker hon? Är bilden photo shoppad? Är det på riktigt? Frågorna hopar sig, finner inget svar...


Vad är problemet egentligen?


http://blogg.aftonbladet.se/30258


Någon bortskämd medarbetare på Aftonbladet ska testa att leva på socialbidrag en månad. "Stackarn" har bara 97 kr om dagen (ca 3000:-/månad) att leva på efter att räkningarna är betalda. Detta är tydligen så fruktansvärd svårt och jobbigt för människan att hon dagligen måste beklaga sig i sin blogg att hon inte har råd att köpa den dyra fina juicen i affären längre och att hon inte ens har råd att köpa en present till sina kompisars barn. Är det här ett skämt eller? Att ha 3000 kr i månaden att leva på låter som rena drömmen och jag tror att många studenter (och andra) därute är beredda att hålla med.  Hade jag haft sådana enorma summor pengar kvar hade jag haft råd med hummer-och-champagne-kvällar flera gånger i månaden. Jag hade haft råd att köpa nya kläder varje månad och unna mig dyra ekologiska varor i mataffären. Man kan ju inte låta bli att undra var hon handlar sin mat egentligen och vilka kopiösa mängder hon äter dagligen om 3000 kr är för lite för att räcka till. Tyckte denna blogg verkade intressant först när jag hittade den men efter att ha läst hennes gnälliga bortskämda inlägg blir jag bara förbannad av den. Om hon nu vill testa att leva fattigt kan hon ju testa att leva som student istället där man måste lägga flera tusen per termin på kurslitteratur och inte har någon säker inkomst överhuvudtaget under sommarmånaderna. Det är sant att vi studenter har valt det här livet själv och i slutändan kommer vi förmodligen att tjäna på det med ett välbetalt (?) jobb men jag gnäller inte heller när jag har 1000 kr kvar att leva av varje månad efter räkningarna är betalda. 3000 kronor liksom!! Jag är mållös!

Tentaångest

Jag och Sandra träffades på stan för en kaffe idag, sedan passade vi på att ta en sväng ut till Ikea för att handla lite nödvändigheter; kaffepress till mig och duschstång till Sandra (som hon senare glömde på bussen, stackarn! :( ) Jag köpte även två jättekaffemuggar så nu kan jag avnjuta mitt kaffe halvlitervis. Härligt! :D Nu måste jag återgå till mina farmakologiböcker. Usch, känns inte alls hoppfullt inför den här tentan. Jag blir bara mer och mer förvirrad för varje dag som går.

Dagens bästa köp:

Vad är det med katter och trånga utrymmen egentligen?


Ordet desperation får en ny innebörd



Då min älskade kaffepress är trasig och jag inte har råd att köpa en ny förrän lönen kommit så blir det till att använda sig av alternativa lösningar. Eftersom jag inte använder kaffefilter i vanliga fall så fick jag bege mig till Pekås och inhandla de billigaste (läs sämsta) filtren de hade att erbjuda. De gick sönder så fort de kom i kontakt med kaffe så det gick säkert åt en tio filter till ett mugg. Plus att mitt tålamod inte är det bästa, kaffepressen tar ju liksom bara nån minut så jag försökte till slut krama ur kaffet ur filtren med resultaten att de gick hål och lite sump letade sig ner i kaffemuggen. Mjöken i kylskåpet började också se lite tvivelaktig ut, trots att utgångsdatumet var idag. Men, men en kaffe med mjölk blev det till slut i alla fall, om än en något oaptitlig sådan... Jag längtar tills jag får en kaffepress igen....

Mmm, kaaaffeee.....


Still back drunk

Lördagkvällen började hemma hos Carina med en massa vin och fortsatte på Harrys dansgolv där det för ovanlighetens skull spelades bra musik (jag menar inte schlagerdansgolvet utan det andra). Natten slutade med ett "hembesök" (som Sandra skulle kalla det) hos mr booty call. (Nä, här lämnas inte ut några namn. I don´t kiss and tell som man säger, ialla fall inte på bloggen. :) ) Klockan halv sju på morgonen släpade jag mig hem med världens värsta huvudvärk. Sov några timmar, var upp och åt frukost och pratade i telefon med Carina, gick och la mig igen och sov till kvart i sex på kvällen. Helt förstörd, fast det hanns ändå med ännu ett "hembesök" innan söndagen var slut. :) Imorse vaknade jag med om möjligt ännu värre huvudvärk än gårdagen, och idag var jag dessutom tvungen att ta cykeln och släpa mig upp till universitetet för ett seminarie om omvårdnadsteorier, helt vidrigt, trodde jag skulle svimma flera gånger på vägen för jag mådde så dåligt. Först när jag och Sandra köpte dagens första kaffe och min huvudvärk helt mirakulöst gick över kom jag på att jag inte druckit kaffe på hela helgen för min kaffepress gick sönder på lördagmorgon. Jag som brukar drick minst två jättemuggar om dagen, inte konstigt att jag haft huvudvärk. Mådde ändå lite halvkasst resten av dagen, tror jag var bakis fortfarande så vid fyratiden fick jag äntligen ta cykeln hem och lägga mig på soffan och här ligger jag fortfarande.

Nu är jag i alla fall ledig ända fram till tentan nästa måndag, så nu blir det massa plugg, Ikea med Sandra och lite jobb på Duvan.

Här är lite bilder på Carina på dansgolvet i lördags. Min mobilkamera måste vara den sämsta någonsin, men ni får stå ut med det.

After work

Igår kväll var jag och Carina på after work på Blue moon. Vi satt och drack, pratade och tittade på folk. Bland annat ett sunkigt wt-par i övre medelåldern i alldeles för tajta kläder som satt och hånglade upp varandra i en av sofforna endast ett par meter från vårt bord. När äckelgubben körde in handen under tantens kjol blev det lite väl äckligt dock och vi fick försöka vända blicken åt ett annat håll. Ett par meter bort åt andra hållet satt ett stackars par och försökte ha en romantisk middag med levande ljus och grejer mitt i eländet. Åt det tredje hållet stod min syster med sina tjejkompisar och dansade loss till bandet som spelade, de gick vidare ganska fort dock, jag hann inte ens säga hej. Kvällens höjdpunkt var nog när Carina sa att hon tyckte att Håkan skulle spela där istället och bandet en halv sekund senare börjar spela Kom igen Lena. Jag tyckte Carina skulle börja önska fler saker, typ; jag önskar Alexandra skulle vinna en miljon... Blue moon brukar ju dö rätt tidigt på fredagar av någon anledning så vi gav upp och gick hem redan vid halv tio vi med. Gjorde ett tappert försök att få lite "kärlek" från mitt booty call när jag kom hem med han hade tydligen andra planer så jag gjorde en omelett och tittade på Samantha Who istället. Ikväll blir det utgång med Carina på riktigt, vi vet inte riktigt var vi ska än dock. Nu ska jag plugga farmakologi i alla fall.


Wiiee!

Klarade läkemedelstentan ändå! Man fick tydligen rätt både om man avrundat till 20 och 21. Så hurra för mig! Nu slipper man tänka mer på det i alla fall, eller ja tills man ska jobba med det då... :)

Idag hade vi en intressant föreläsning om njursjukdomar som jag ska sätta mig och renskriva nu. Hej hej så länge!


Pluggdag

Idag har jag varit himlans duktig. Har pluggat som bara den och lärt mig massor (nåja, en del) om massa (nåja, en del) sjukdomar. Dessutom har jag hunnit med att tvätta. Ikväll blir det en lugn kväll med Greys och gos med katterna. Imorgon och på fredag har jag fullt upp med föreläsningar och på fredag blir det förmodligen lite utgång med Carina, kanske även på lördag. Förutom det har jag en massa tentaplugg framför mig de närmaste två veckorna, har en jobbig tenta i sjukdomslära och farmakologi den 30:e. Nu ska jag ge de här två lite kärlek:

Den rätte för Rosing


Få människor är så pinsamt patetiska som Linda Rosing. Jag plågas och skäms av att titta på hennes dejtingprogram, så varför, vaaarfööör, tittar jag ändå på det varje vecka?? Det enda jag kan komma på är att mitt eget liv känns lite bättre då...

Idag har jag jobbat på Life. Precis när jag moppat klart golvet imorse lyckades jag välta skurhinken och fick stå och torka upp flera liter vatten med en halvkass mopp och en massa papper. En stund senare spiller jag ut kaffet på det nytorkade golvet istället, plus att jag välte omkull allt jag kom i närheten av. Dagen började inte så bra med andra ord. Strax efter två kom Niclas in.  Vi hann inte jobba så länge innan brandlarmet gick som vanligt (händer mer ofta än sällan på Mitticity av någon anledning, och varje gång är det falsklarm) så vi fick stå ute och frysa medans brandmännen (nåt positivt med alla falskbrandlarm i  alla fall :) ) gick in och kollade läget. Förutom all dramatik så var det en lugn dag på jobbet i alla fall. :)

Nu är det dags för Desperate!


Fredagens dejt

Jag och Sandra började vår "dejt" med att äta en varsin Caesarsallad och dricka ett glas vin (som de glömde ta betalt för) på Arena. Sedan gick vi vidare till bion. Filmen var bra, fast kanske inte riktigt kunde leva upp till våra superhöga förväntningar som vi byggt upp i typ två månader, men helt klart sevärd, särskilt för alla som är ute i dejtingsvängen, igenkänningsfaktorn var hög. Tyvärr är vi nog lite för bittra för att klara av det alltför romantiska slutet, sånt händer bara inte i verkligheten.

Middag- och biodejt ikväll

Idag har jag haft föreläsning om klinisk kemi och ateroskleros bland annat. Det var intressant, det är alltid så mycket roligare när det är läkare och sjuksköterskor, som annars är ute i verkligheten och jobbar, som kommer in och föreläser istället för alla dessa sömnpiller till professorer som tillbringar större delen av sitt liv instängda på ett kontor och är ungefär lika karismatiska som en dammtuss.

Nu sitter jag och repeterar lite om hjärtats anatomi och fysiologi som kan vara bra inför sjukdomsläran. Snart ska jag börja göra mig iordning för min "dejt" med Sandra ikväll. Vi ska gå ut och äta på nåt trevligt stället och sedan blir det bio; "He´s just not that into you". Kanske kan vi lära oss nåt av den, fast egentligen tycker jag att de borde göra en film för alla killar också som heter; "Skicka ett sms då åtminstone och säg det för i helvete!" :)



Älskar de första 25 sekunderna av trailern. Hur många gånger när man var liten fick man inte höra att om en kille var dum mot dig så var det för att han var kär i dig?? Barndomen, det är fan där problemen börjar!! Inte konstigt att man blir som man blir när man växer upp! Det här måste vara den bästa filmen som nånsin gjorts, och jag har inte ens sett den än.

Where is dr McDreamy??

Den här veckan har vi lärt oss att sätta sond och ge syrgas. Tyvärr hade man kanske kunnat önska att dockorna vi tränar på kunde vara lite mer verklighetstrogna. Att sätta en sond var inte ens i närheten så komplicerat som jag gissar att det är i verkligheten när man utan något som helst motstånd kan mata den förbi nasofarynx och larynx. (Vet inte exakt var dessa är men det låter smart när man kan slänga med lite latinska ord här och där :) )


Idag hade vi S-HLR, alltså hjärt-lungräddning för sjukvårdspersonal, där vi fick lära oss att använda defibrillator. Det var inte fullt så dramatiskt i den svenska verkligheten som det är i Greys och Cityakuten... :) "Rör ej patienten. Jag defibrillerar nu." låter inte riktigt lika coolt som "Clear!!!"  Jag och Sandra hänger inte riktigt med som vanligt den här terminen och hade ingen aning om att vi skulle ha HLR idag. Det är tur att vi har vår kära vän och klasskamrat Ewa som håller ordning på oss och påminde om det igårkväll. Vi hade inte ens hämtat ut och läst boken man skulle läst i förberedande syfte så vi fick låna Ewas och Emmas böcker och panikläsa under förmiddagen istället för att gå på farmakologiföreläsningen. Hm, det börjar nog bli dags för skärpning här nu, mer tid till studier och kanske lite mindre tid till att älta det motsatta könet, eller vad tror du Sandra...? ;) Nä, jag tyckte inte heller det lät speciellt kul faktiskt. Imorgon har jag i alla fall en het dejt, det ser vi fram emot! :D

Konsten att känna igen ett skämt när man ser det

Tydligen finns det vissa lågutbildade människor därute som på fullaste allvar, efter att ha läst det tidigare inlägget, tror att jag vill slakta mina patienter om jag inte fått i mig koffein. Detta säger nog dock mer om den personen än vad det gör om mig. Därför tänker jag inte slösa mer tid än så här på att förklara mig. Just ja, vad är en skitso blogg förresten? Syftar personen på sjukdomen Schizofreni, som kännetecknas av paranoia och vanföreställningar? Är min blogg paranoid och ser och hör saker som egentligen inte existerar? Hur funkar det??

Var kan man köpa denna?


Tror jag ska ha den på min nästa dejt, eller vad tror du Sandra? ;) Frågan är om den ökar chansen till en andra dejt eller inte...

Läkemedelsräkning 2 försök 1

Nu har de rätta svaren på läkemedelstentan kommit  och jag hade åtminstone ett fel. Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag avrundade 20,8 till 20 istället för 21...så det blir omtenta för mig.

Nu sitter jag och dricker kaffe (Ja, jag vet, detoxen blir inte lika effektiv då men om jag ska fortsätta vara en snäll människa som inte spontandödar folk för att de andas för högt i föreläsningssalen så måste jag ha mitt dagliga koffein. Jag är ju fortfarande sockerfri och alkoholfri i alla fall. ) och letar en vetenskaplig artikel som ska handla om omvårdnadsetik eller Kari Martinsen (flummig omvårdnadsteoretiker). Ska snart möta Sandra som kommer med tåget från Köping, och så ska vi bege oss till biblioteket för lite pluggning. Nu måste jag söka vidare.

Jag utan koffein:


Jag med koffein:


Filmkväll

Jag och Carina var dåliga detoxare igår. När jag kom till videobutiken stod Carina redan med påse och skopa i högsta hugg framför lösgodiset. Det räckte för att övertala mig att göra likadant. Vi tog en detoxpaus igår helt enkelt, som belöning eller nåt för att vi klarat nästan en vecka... :) Idag är vi dock tillbaka på banan igen. Tre skräckfilmer hyrde vi igår:


Både Rec och Barnhemmet var stundtals så läskiga att vi skrek högt, fast Rec var nog allra läskigast. Vacancy 2 såg vi sist och den var inte så speciellt läskig alls, ganska klyschig och förutsägbar.

Carina ser på Barnhemmet.

Carinas söta katter; Maya och kattungen som inte fått nåt riktigt namn ännu. Hittils har han gått under namnen; Miro, Gato, Brorsan och Mumrik. Undrar om han kommer att få en identitetskris när han blir stor... :)

Lördagens planer

  • Spinning kl 10.
  • Plugga en massa.
  • Dejt med Carina, vi ska äta frukt och se på skräckfilm, vi detoxar ju så det blir inget vin och dans för oss de närmaste veckorna.

Först:

Sen:

Sen:

Och vi:


För trött för att blogga

Ni får läsa Sandras blogg vad jag har gjort idag. :)

Detox - dag 4 av 21

Idag var jag och Sandra i skolan och pluggade ett par timmar och imorgon ska vi till stadsbiblioteket för att plugga vidare. Mycket ambitiöst för att vara vi måste jag säga. :) På fredag är det läkemedelstenta igen, jag ska skriva Läkemedelsräkning II för första gången. Vi får se hur det går, beräkning av gas verkar inte så svårt men däremot insåg jag att jag lagt av mig lite när det gäller enhetsomvandlingarna. :S Så imorgon blir det till att plugga som attans, alla rätt ska det ju vara.

Efter pluggandet mötte jag Carina på stan för att fika och sedan gå hem till henne och leka med hennes nyinflyttade kattunge. Han var så söööt, och jättebusig. :) Sedan tog vi oss en promenad till Willys för att handla. Vi har ju börjat detoxa båda två den här veckan och Carina bestämde sig för att äta enbart flytande första veckan så hon är konstant hungrig just nu stackarn. Jag vet inte hur länge vi gick omkring och tittade och tänkte orena tankar runt godishyllorna på Willys, men vi var duktiga för vi köpte inget. Till slut stod vi helt desperata och luktade på duschcremer som luktade godis, hahaha! Detta kommer att bli tre långa veckor! Jag kör ingen flytande fasta dock, bara socker-, alkohol- och koffein-fritt och bara "ren" mat, inga halvfabrikat och annat med skumma tillsatser, men det är ungefär som jag äter i vanliga fall också så det är ingen större förändring. Fast de här tre senaste dagarna har jag inte varit så koffeinfri ska jag erkänna. Har haft så mycket plugg så jag har liksom inte tid att ligga och halvsova i soffan med huvudvärk på eftermiddagarna och kvällarna just nu därför har jag tillåtit mig själv en mugg kaffe (fast extra svagt sådant) på eftermiddagarna när abstinensen sätter in. Imorgon ska jag dock göra ett försök att vara utan kaffet också.

 
Jag kör Weledas detox och Carina Methodraine, båda är på tre veckor.

Blev utmanad...

...av Sandra. Brukar inte anta bloggutmaningar annars men idag gör jag ett undantag, behöver vila hjärnan med nåt lättsamt efter allt pluggande jag gjort idag. :)
 
4 av mina favoritprogram på TV

* Ugly Betty
* Desperate Housewives
* Greys Anatomy
* Project Runway

4 saker jag gjorde igår

* Fullkornspannkakor
* Började detoxa
* Gosade med katterna
* Såg på The Hills

4 saker som jag ser fram emot

* Sommarlov!
* Bli klar med ssk-utbildningen
* Flytta till Spanien
* Plugga design

4 av mina favoritrestauranger

* Thairestaurangen i Viken, har i och för sig inte ätit där än, men jag har hört från säkra källor att den kommer att bli en favorit när jag väl gör det. :)
* Tom Yam
* Arena
* BK?

4 saker på min önskelista

* Flytta till Spanien och ...
* ...plugga design på IED
* Vinna en miljon så jag har råd med ovanstående
* Live happily ever after...

Så måste man ju utmana någon själv också...det får bli Niklas, Therese, Hellie, och Nilla

Lördag

Igår var vi på Blue Moon, men innan dess satt vi hemma hos Petra och drack lite och lyssnade på 80-tals-musik som Milli Vanilli och Lili & Sussie. Vi försökte oss även på att härma deras coola dans-moves som ni kan se här nedan.


Stek då!


Lili & Sussie = bad ass N W´s!

RSS 2.0