Varm och solig tisdag

Idag har jag tillbringat första halvan av dagen med Therese och Isabelle. Vi har hängt i museiparken, ätit lunch och glidigt runt på stan.

Belle hjälpte mig att äta upp min quinoasallad. Kräftstjärtarna och fetaosten var favoriterna!

Sedan begav jag mig till Mitticity för ett stängningspass. Nu blir det vila fötterna framför tv´n resten av kvällen.

Just idag bor jag i rätt land . . .

Barcelona: Sol 25°C

Karlstad: Sol 29°C

Nu blir det Mariebergsskogen med Carina igen. Imorgon måste jag bli seriös och ta tag i spanska-pluggandet samt städa lägenheten.


If you like Piña Colada . . .

Jag och Carina hade picknick i Mariebergsskogen idag. Vi åt thai-mat och drack Piña Colada och diskuterade livet. Supertrevligt. :) Nu sitter jag uppkrupen i soffan med en påse naturgodis och smörjer in mina rödbrända axlar med Aloe vera-kräm. Är lite sugen på att se någon film så jag ska kolla om det finns någon rolig på Free TV annars blir det nog vanliga TV´n resten av kvällen.



Tack alla som har gratulerat och lyckönskat mig till skolan och Spanienflytten, både här på bloggen och i verkligheten! :) Kram!


Michael Jackson

Satt uppe och spelade Sims 3 till ca kl 2 inatt (ja, jag vet...beroende ;) ), när jag skulle stänga ner och släpa mig till sängen gick jag in på Aftonbladets hemsida en snabbis och möts av nyheten att Michael Jackson avlidigt bara någon timme tidigare. Jag var väl inget större fan av honom egentligen, tyckte väl att en och annan låt var bra när jag var yngre men inget mer än så, ändå känns det nästan fel att inte uppmärksamma det här idag. Det är så tragiskt, men ändå inte särskilt förvånande.

R I P
En själ som behövde åka hem har fått göra det...


En ros . . .



Min underbara "extra-mamma" Lisbet kom in med en ros från kollegorna på Duvan när hon fick höra att jag kommit in på skolan. Då blev man lite rörd...

I väntan på brevbäraren . . .



Varför kommer alltid posten senare på sommaren??  Jag vill ha min post nuuu tack!

Nursing school dropout . . .

...no graduation day for you, nursing school dropout...

Då var det officiellt, imorgon kommer antagningsbeskedet med posten men jag har redan fått det bekräftat via telefon; i oktober drar jag till Barcelona för att plugga design i tre år! Wiiee!! Det känns så bra, äntligen är man på rätt väg i livet, äntligen ska jag få göra det jag vill och bli den jag är i själ och hjärta. Jag är faktiskt lycklig nu, på riktigt!


Tjaa, jo, men här kan man väl tänka sig att bo ett tag om man måste.. ;)

The hangover

Vi trodde att vi nästan skulle vara ensamma i biosalongen igår men midsommardagen är tydligen en biodag för det var fullsatt. Filmen var dessutom mycket bättre än väntat. Trailern som gått på tv-reklamen tycker jag har gett intrycket av att det skulle vara en ganska klyshig film som redan gjorts flera gånger om. Det var som sagt fel. Vi (och resten av biosalongen) satt och skrattade högt i princip genom hela filmen. Förutom de gånger man satt tyst och hade orena fantasier om Bradley Cooper, som skulle kunna vara den hetaste människan som någonsin existerat. Filmen rekommenderas.




En annorlunda midsommar

Vi började med att picknicka lite i Mariebergsskogen. Vi drack lite vin och cider, åt godis, tittade på folk och undrade var midsommarstången var.
 

Sedan gick vi hem till Carina och grillade, drack mer vin och åt en massa mat och godis. Vi åt nog lite för mycket mat och godis för vid sjutiden var vi så mätta att vi låg helt däckade framför tv´n där vi ägnade resten av kvällen åt att titta på film och halvsova.



Min klänning knölade sig på nåt sätt under koftan så jag fick värsta Madonna-boobsen. Vi höll på att skratta ihjäl oss när vi upptäckte det. Riktigt hett! :)
 

En lugn men trevlig midsommarafton med andra ord, och skönt att slippa vara bakis idag. :)
Ikväll ska vi på bio och se Baksmällan (ironiskt nog). Ska bli skoj, har inte varit på bio på flera månader.

The one with chickens tan

Har brun-utan-solat lite ikväll, då den äkta solen lyser med sin frånvaro (no pun intended), tror dock jag råkade överdosera lite grann. Har tappat snitsen sen jag för några år sedan var mer eller mindre BUS-missbrukare. :) Då hade man vanan inne men nu verkar jag som sagt ha tappat den. Får se om jag vaknar imorgon och ser ut som Ross i Vänner eller inte.


För oss alla som jobbat inom service del 2

En annan sak jag har svårt att förstå är folk som kommer inrusandes i butiken ca fem minuter innan stängning och sedan, istället för att skynda sig att ta det som ska ha, betala och gå, dröjer sig kvar och strosar runt och tittar på allt som finns att titta på tills klockan är 20 minuter efter stängning. Så fruktansvärt respektlöst mot de som jobbar där som blir tvingade att jobba över (obetalt, ja så funkar det inom handel), och alltså står där på sin fritid bara för att det finns icke-allmänbildade ouppfostrade idioter som inte har vett att hålla koll på öppettiderna. Dessa icke-allmänbildade ouppfostrade idioter har nio gånger av tio inte ens vett att be om ursäkt för sitt beteende utan tycker att bara för att man jobbar i en butik där de brukar handla så är man automatiskt deras personliga tjänare sekunden de kommer innanför dörrarna och man ska därmed uppoffra hela sitt liv och sin värdighet för att de för en stund ska få känna att de faktiskt är lite bättre än alla andra. Dessa kunder är oftast kvinnor i övre medelåldern som gissnigsvis är mycket bittra över det lilla livet har gett dem. De elaka bitterfittorna, det finns de elaka och så finns det de snälla bitterfittorna. De elaka är just dem, som för att få lite självbekräftelse måste änga sina dagar åt att trycka ned sin omgivning med elaka nedsättande kommentarer då det är det enda sättet de kan få känna sig förmer än alla andra, dessa är dock mycket små människor egentligen. Det vet vi, de snälla bitterfittorna som blivit bittra enbart på grund av upprepade möten med elaka bitterfittor och andra människor vars intelligensnivå, samt sociala och emotionella kompetens ligger ungefär likvärdigt med en toalettborste. Vi är goda människor i grunden men har en massa undertryckt ilska och frustration som ibland alt. ganska ofta behöver få pysa ut. Som idag i min blogg till exempel. Nu ska jag gå ut i solen en stund och tänka på något roligare så jag blir glad igen. ;)

Ps. Det finns snälla kunder också. Det är tack vare dem och det faktum att jag i mitt jobb får hjälpa människor till ett hälsosammare liv som jag ändå tycker det är kul att gå till jobbet fortfarande.

För oss alla som jobbat inom ett service-yrke. . .

...och därmed blev bittra människor utan hopp om mänskligheten:

http://notalwaysright.com/

Appropå dumma människor, följande hände Carina på jobbet för någon vecka sedan: Hon anlände till butiken ca en kvart innan vi (och alla andra butiker i gallerian) öppnade. Alla butiker är alltså nedsläckta och har grindarna neddragna. Vi hade fått en pall med varor levererade så Carina lämnar grinden uppdragen till hälften medans hon kör in pallen på lagret. Butiken är dock fortfarande nedsläckt. När hon sedan kommer ut i butiken igen för att stänga grinden står det en äldre dam framme vid kassan i den kolsvarta butiken med varor hon vill betala. (!!!) En bit bort står en annan kvinna och har fullt upp med att prova skor...!!! Butiken är alltså fortfarande kolsvart! Vem är så dum att de på något idiotiskt vis tror att en butik (en butik och ingen annan i hela gallerian) har öppet för att grinden är till hälften uppdragen och därmed krånglar sig in under den in i ett kolmörker...??? Det roliga är att ingen av damerna verkade tycka att detta på något sätt var ett annórlunda beteende utan småpratade glatt med Carina under shoppandet, alltmedan stackars Carina stod chockad och förbannad bakom kassadisken och iakttog galenskaperna. Ibland blir jag så frustrerad över människors dumhet att jag bara vill lägga mig ner och gråta... Personligen hade jag nog inte klarat att hantera det på ett sådant professionellt och serviceinriktat sätt som min kära kollega gjorde utan att låta bli att åtminstone nämna för shopparna att butiken faktiskt är stängd därav den dåliga ljussättningen och att jag själv knappt ens börjat få betalt än.


Sätter mitt liv på hold en stund

Inledde dagen med världens svettigaste spinningpass. I eftermiddag ska jag möta upp Carina och hennes dotter Alva här i Viken för världens godaste thai-mat. Vad jag ska hitta på tiden däremellan vet jag inte riktigt. Efter sista seminariet i skolan förra veckan, har jag inte gjort så mycket vettigt; mest pysslat med min minnes- och inspirations-scrapbook, spelat Sims 3, ätit Ben & Jerrys, gosat med katterna, druckit lite vin med underbara människor, ätit tårta och umgåtts med nära och kära. Har inte orkat med så mycket mer, antar att min kropp och själ är lite slitna efter världens längsta vårtermin fylld av plugg, praktik, mer plugg, ett antal seminarier, metodexaminationer och 5 salstentor, allt detta toppat med panikångestattacker, beslutsångest, pengaångest, påbörjan till depression och utbrändhet, en kropp som fysiskt började säga ifrån mer och mer, och slutligen ändrade livsplaner. Sista veckorna har jag varit så trött och omotiverad att min enda önskan har varit att få lägga mig och sova en vecka, så nu tycker jag att jag är välförtjänt av min lilla paus från livet faktiskt. Eller paus från livet kanske är fel uttryck, paus från det seriösa och tråkiga livet i alla fall.

Nu ska jag dricka kaffe och läsa lite i Bitterfittan. Jag började läsa den för ca ett år sedan men har inte hunnit med att läsa så mycket annat än sjukdomsböcker under året som gått så jag gör ett nytt försök nu. Jag och Carina fick ett varsitt ex av vår "extra-mamma" och mentor Lisbet på jobbet, efter att vi båda hade gått ur en relation förra året. Blir intressant att se om igenkänningsfaktorn blir hög eller inte. För Lisbet var den tydligen en aha-upplevelse i alla fall.


Väntar och väntar. . .

...på ett besked i posten.Vad jobbigt det är, särskilt när man öppnar postfacket och det ekar helt tomt därinne. :( Jag vill ha poooost!!! Jag vill ha svaaaar nuuuuu!!!  Ska göra kaffe nu och ge Esmis sin tablett och försöka tänka på nåt annat en stund, inte särskilt troligt att det sistnämnda lyckas dock...



Försöker illustrera hur jag bli galen av att leva i ovisshet....


Kommer inte på nån rubrik. . .

Idag var jag och syster till veterinären med Esmeralda för hennes eksem, hon fick kortisontabletter som hon ska äta i tolv dagar. Behöver jag nämna att hon inte är något större fan av att svälja tabletter... Jag har i alla fall köpt leverpastej och tonfisk för att underlätta upplevelsen för henne.

Har beställt tre spanska filmer från cdon,  två Almodóvar-filmer; Bind mig, älska mig och Tala med henne, sen någon annan film som hette nåt med hundar...Amores perros - älskade hundar var det ja.
  

Mötet med studievägledaren gick mycket bra också, vad det gällde blir officiellt längre fram...

Heldag med Therese och Belle

Har tillbringat dagen hemma hos Therese och Bellisen. Vi har busat och tittat på Drömmarnas trädgård (Belles favorit-DVD) på repeat.

Isabelle posar med sin gå-vagn...

...och tittar på Makka-Pakka i sin balja.


Nu ska jag försöka sammanställa några vettiga frågor inför mötet med studievägledaren imorgon och försöka få bort alla Makka-Pakkalåtar som fastnat i hjärnan.


Tankar om reinkarnation

Idag har jag ringt och beställt tid hos veterinären åt Esmeralda som fått såriga eksem i nacken. Stackars liten, det kliar så på henne men eftersom hon både äter, dricker och inte verkar må dåligt i övrigt så trodde de inte hon behövde komma in akut i alla fall. Jag får fortsätta badda med Desivon ett par dagar till, det verkar som att det hjälper lite i alla fall både mot klådan och såren.

Här ligger hon på sin nya favoritplats och spanar.


Jag har hört att om man vill veta vem man varit i sina tidigare liv så är det bara att titta på vem man varit fram tills ca 30 års ålder för fram tills dess består personligheten av fragment av tidigare liv. När det gäller mig har jag då kommit fram till följande fyra slutsatser:

1. Drag Queen


2. Halvkass skådis


3. Slav
    (hade ingen riktig bild på mig från den här tiden, kanske lika bra det, ingen period man vill minnas direkt)


4. Någon form av medicinkvinna som bodde ensam ute i skogen med sin katt och botade sjukdomar med mystiska hopkok
   +

Ettårs-kalas!


Födelsedagsbarnet äter jordgubbar och grädde, tur att det finns heltäckande haklappar...


Här öppnar hon presenter med pappa...

Igårkväll var jag hemma hos syster, vi grillade, drack vin och hade lite välbehövlig terapi. Eftersom jag fyllde år i onsdags åt vi tårta också och jag fick presenter; en ljud-bok (heter det så? en bok på CD alltså) som hette En kvinnas resa och en spanska-ordbok. Trevligt trevligt!

Syster och en massa kött.

Ikväll blir det en lugn kväll, ska pyssla lite här hemma och ladda inför den kommande veckan, då jag kommer att ha fullt upp. Imorgon ska jag ringa ett samtal och ta reda på om jag vågar berätta det som jag vill berätta för alla jag möter på gatan :) , sedan blir det lite olika förberedelser inför det under resterande veckan. Ska även på möte med studiehandledaren på torsdag, äntligen! Usch, va bra allting känns just nu, det är nästan lite läskigt. lite för bra för att vara mitt liv liksom... Jag ska ju vara en sån där bitter och miserabel människa som kastar onda blickar på lyckliga människor, inte gå runt och själv vara glad och känna mig hoppfull inför framtiden...what´s up with that?

A trip down memory lane...

När var det nånsin okej att ha rött hår med guldspray, rött läppstift och lila kläder...? 


Svar till Jooohaaannn: Jag styr inte över reklamen som visas på denna sida, men om du kände att du personligen blev behjälpt av den är jag glad för din skull.... ;)

Nära Friskis o Svettis-lokalen?

Va? Vart ligger detta??

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5321121.ab

Appropå ämnet rasism, är det någon mer än jag och min vän Therese som uppmärksammat den smygrasistiska stämningen som ibland pyser ut på Friskis spinningpass? Vid ett tillfälle var det en instruktör som utan att skämmas drog ett rasistiskt skämt mitt under passet, och vid ett annat tillfälle tycktes N-ordet i kombination med ett annat nedsättande ord skymta förbi i en låttext... Och nu kvarteret "Negern" på det. Vart är världen på väg egentligen?

Nä, jag återvänder till den bättre världen (även kallad Sim City) en stund till...

Mina 2 favoritberoenden



Pysseldag


Vad gör man för att få lite färg i vardagen när himlen är grå och molnig och man är för trött för att ta sig utanför dörren? Jo man sätter sig och klipper och klistrar ihop en minnes- och inspirationsbok. En mycket klok människa berättade för mig att det oftast är i åldern 27-29 som man blir klar med grunden i sin personlighet, man får en ny trygghet i sig själv. Det är därför mycket vanligt att man gör en stor förändring i sitt liv vid den här tidpunkten; skaffar barn, köper hus, byter yrkesinriktning, flyttar till en ny stad...  Det senaste året har jag verkligen känt av att jag gått igenom den här processen, jag har varit mer förvirrad och mått sämre än nånsin förut. Nu är jag äntligen framme och det känns jättebra, den här sommaren kommer att bli en bra och spännande tid. Det är dags att gå vidare mot nya saker, därför kände jag att jag ville göra en liten bok som innehåller dels minnen från den tiden som varit men även sådant som inspirerar mig att våga ta de steg jag vill göra i framtiden.

"The tide is turning" fick jag höra i höstas och det har den verkligen gjort, äntligen.


Grå regnig vardag



Usch vilken grå och tråkig dag det är idag. Försökte mig på en power walk upp till krp på förmiddagen där jag skulle möta Sandra men det blåste så hemskt att jag gav upp och tog bussen istället. Väl där gick vi hem till min syster och hämtade min gamla cyckel som Sandra skulle få. Sedan tog jag bussen hem igen och gjorde mig en laxomelett till lunch. Nu har jag precis tillbringat två timmar med att titta på säsongens två sista avsnitt av Grey´s och gråtit en skvätt, usch va bra och spännade det är. Vet inte riktigt hur jag ska stå ut tills nästa säsong börjar. Jaja, dags att återgå till verkligheten, ska försöka få iväg ett mail till studievägledaren, det börjar bli lite tajt om tid nu.

En bra dag

Jag överlevde seminariet idag, men har fortfarande inte fått tag i studievägledaren. Ska försöka maila henne imorgon och boka tid.

Ikväll har jag och Sandra suttit på Bishops uteservering och druckit en flaska vin och firat att vi klarat oss igenom ett och ett halvt år av ssk-utbildningen. Jag fick ett fint kort och två trisslotter i födelsedagspresent. Tack för en trevlig kväll Sandra! :)

På väg til Bishops tittade vi in på jobbet en sväng och jag fick en flaska spanskt "kärleksvin" av min fru Carina med en liten Amor-figur på och en påse torkade jordgubbar och mörk choklad. Så fint! :)



Sandra, min partner in crime, och jag delar på en vinflaska och pratar om tider som varit och framtidsplaner.


Tack alla söta fina som har sms-at och facebookat och grattat mig idag!! <3 <3 <3

Fullspäckat schema

Till skolan och leta reda på en studievägledare ,som aldrig är där, för att diskutera framtiden.

Träffa Sandra för att fixa med det sista inför seminariet i eftermiddag.

Lunch med favorittjejerna i klassen för att fira att vi överlevt ännu en termin.

Seminarie i dokumentation.

Frihet!!

Hem, göra sig iordning.

Träffa Sandra på stan för en drink eller två.

Fullt upp hela dagen med andra ord, vilket är bra för det tar fokus från vilken dag det är idag... :S


Jag vill också gifta mig med Alex Karev...!

Imorgon är det sista dagen i skolan, äntligen, det finns inte ord som kan beskriva hur trött min hjärna är efter denna termin. (Fast det har ju berott på andra saker än bara skolan också...) Idag har jag i alla fall suttit och förberett mig inför morgondagens seminarie, fruktansvärt tråkigt, men som sagt en sista kraftansträngning får man väl så lov att göra. Efter imorgon är det ju över.

En pluggpaus var jag i alla fall tvungen att ta. Tittade på Grey´s-avsnittet som jag missade i onsdags när vi hade klassfest (det är tur att Free TV finns i sådana lägen) och usch vad jag har gråtit. Grey´s är nog den enda tv-serien som blir bättre och bättre för varje avsnitt. Nu ska jag försöka samla mig och ta tag i seminarieuppgiften igen, iallafall i en timme till, det är ju Ugly & Desperate-kväll ikväll också.


Grattis Bellis!

Världens vackraste Isabelle fyller 1 år idag! Hurra hurra! På söndag blir det kalas.


Grattis till mig också som klarade metodexaminationen idag! Nu är det bara ett seminarie kvar på onsdag sen är det frihet och förhoppningsvis nya äventyr på gång för mig. Men det är inte riktigt officiellt än, även om de flesta i min närhet vet vid det här laget, jag är inte så bra på att hålla tyst om spännande saker som ska hända. Särskilt inte sånt som är så roligt och spännande att man helst skulle vilja stoppa främmande människor på gatan bara för att får berätta det igen och igen och igen... Hoppas bara att allt går vägen, hoppas hoppas...

RSS 2.0