Blingig mus



Haha, hade jag haft en stationär dator hade jag köpt en på en gång.

Den akademiska världen

Pratade nyss med Patrik på msn och han berättade om en sak som hände på en föreläsning förra veckan:

Patrik säger:

vi kom in på utmattningssyndrom och sådant

och biologiska förklaringar till uttmattningsdepression


Patrik säger:

varpå klassens idiot ställer följande fråga med pipig röst:

"Kan tidigare liv påverka sånt här"


Patrik säger:

dvs tidigare liv som i hippetidigareliv


Alexandra säger:

Hahahahaha! Åh, vilken briljant människa! Helt underbart! varför har inte vi såna underhållande idioter i våran klass??


Alexandra säger:

vad blev svaret?


Patrik säger:

det var Nina som är anhängare av det biologiska perspektivet så hon tittade på henne i 30 sekunder och fortsatte föreläsningen utan att besvara frågan


Patrik säger:

trodde jag skulle dö på stället

Skrattade högt när jag läste detta. Hur kan man ens komma på tanken att ställa en sådan fråga under en universitetsföreläsning? Är det någon som har en bra förklaring, hör gärna av er.

Nu ska jag återgå till den sjukt överskattade boken Omvårdnadsteorier av Marit Kirkevold. Hela boken är ett enda stort ordbajseri och det totala informationen den ger skulle förmodligen kunna sammanfattas i en folder.  Men jag ska väl försöka ta mig igenom lite till av den innan det är dags att göra sig iordning för utgång med Therese och Petra ikväll.


Fredag

Jag var inte på spinning igår, var tvungen att erkänna mig sjuk till slut... Istället åkte jag till Ikea och handlade på krediten; en guldspegel, två små mattor, och två guldramar. Sedan fick jag ringa efter syster som skjutsade hem mig eftersom spegeln var för tung för att ta på bussen. Hon kom med upp och drack lite te, hälsade på djuren och pratade en stund. Efter det gick jag hem till Carina (som är i Gbg några dagar) och umgicks med hennes katt, åt en påse yoghurtgodis och läste en skvallertidning. Idag är min förkylning som bortblåst. Tänk vad lite shopping och yoghurtgodis kan åstadkomma, mycket mer effektivt än zink och c-vitamin! :) Så i eftermiddag ska jag göra ett nytt spinningförsök. Men först ska jag plugga lite och även bege mig till tant barnmorskan som ska peta mig på livmodertappen, kul med lite action i alla fall nu när det är helg och allt.


Dagens ilandsproblem

Hatar att det är så kladdigt att äta apelsin. Det kommer ju överallt, i soffan, på golvet och värst av allt när det rinner nedför armarna in under tröjärmen. Uuääck!!! (äcklat uttryck)  Jag börjar känna mig konstig i halsen, därför jag har proppat i mig apelsiner, kiwi och zinktabletter idag. Jag är inte och kommer inte heller att bli sjuk! Så det så! Hör du det, mitt satans veka immunförsvar som inte tål nånting!?!! Börjar känna mig frusen, men jag blir nog varm igen klockan fyra för då ska jag på spinning, för jag är fan i mejen inte sjuk!!

Aseptik, shopping och fikaterapi

Idag fick vi lära oss att tvätta händerna inför ett operativt ingrepp. Jäklarns vad vi tvättade och spritade, flera gånger om. Jag tror mina händer fortfarande kan räknas som sterila, eller ja, kanske inte riktigt. Här nedan försöker jag och Ysabel med konststycket att ta på oss handskar utan att bryta steriliteten (eller hur man säger). Det var lite trixigt.

Bild från Sandra, tack tack! :)

Efter skolan var jag till Willys och storhandlade (fick ju äntligen pengar idag och fattigdomen är över för denna gång), sedan hem och gjorde världens godaste grekiska sallad (ja, det var den faktiskt). Efter det mötte jag upp Sandra på stan för lite shopping och fika med terapi. Slutsatsen av terapin blev; majoriteten av alla män är lögnaktiga och elaka och bör endast användas till sex och/eller hångel. Ja vi är lite bittra, men det visste ni väl redan. Nu är jag ledig i hela fyra dagar, förutom att jag har en tråkig omvårdnadsteori-uppgift att göra till måndag. Jag ska tillbringa min lediga tid med att spinna, leta efter en fin matta till mitt vardagsrum och eventuell utgång med Therese på lördag. Nu ska jag fortsätta titta på Greys.

Veckans granne

Igårkväll när jag kom upp från tvättstugan luktade det typ bränd plast eller nåt i hela trappuppgången. Det luktade så mycket att jag inte vågade gå och lägga mig utifall det brann någonstans, men efter en timme började det försvinna så då kunde jag krypa ner i sängen och somna. Snart blir det nog till att skriva en arg lapp och sätta upp i trapphuset. Nåt i stil med; Kära grannar! Vänligen upphör snarast med följande aktiviteter; borra om nätterna, mata fåglar genom fönstren och elda plast. Tack på förhand!

Att äta eller inte äta

3000 kr, så mycket kostar vår kurslitteratur för nästa delkurs. Eftersom jag vill kunna äta mat det kommande halvåret också så valde jag att endast beställa två böcker till att börja med, för ca 1000 kr. Sedan ska jag försöka få tag i de andra på biblioteken, vilket i och för sig brukar vara omöjligt, men jag vääägrar verkligen lägga ut så mycket pengar på böcker. Inte när man måste tokspara undan pengar nu under våren för att kunna betala räkningarna i maj och juni då man i princip inte har någon inkomst. Det är inte lätt att vara student. Om någon därute har några tusenlappar till övers och vill donera så kan ni ju kontakta mig så får ni kontonumret.

Idag var det första dagen i skolan efter praktiken. Jag och Sandra som har längtat så efter att få komma tillbaka till föreläsningssalen var förmodligen de som klagade mest idag på att allt var så tråkigt, dessutom smet vi tidigare från sista föreläsningen. (Men när föreläsaren börjar med att förklara att det hon ska prata om inte är viktigt och att vi inte ens behöver anteckna nåt då får hon skylla sig själv...) Vi ska läsa två kurser parallellt den här terminen, en som i princip är en upprepning av det vi läste förra terminen och så supersvåra farmakologi I och II efter varandra. Kommer att få sitta dygnet runt med böckerna med andra ord. Suck... :( Så nu har jag beklagat mig tillräckligt för idag, det är lika bra att ta tag i pluggningen på en gång.


Fler idiotgrannar

Kom precis hem från ett spinningpass och när jag började närma mig Pekås möttes jag av en skock måsar och kråkor som cirkulerade ovanför mitt huvud. Jag har fobi för fåglar, det finns inget äckligare. Spindlar och ormar gör mig inget, men fåglar, brrrr... (skräckfylld rysning) Jag kunde inte förstå varför de hade riktat in sig på just mig denna kalla snöiga vinterdag, borde inte de sitta i någons skorsten och värma sig eller nåt. Då får jag syn på det öppna fönstret hos lägenhen ovanför min där en hand hela tiden matar ut brödbitar på fönsterbrädan. (Vad är det för fel på mina grannar egentligen?? Vem fan matar fåglar genom ett lägenhetsfönster? Och inte ens söta små talgoxar utan stora skräckinjagande köttätare med skrikande läten.) Jag gjorde ett tappert försök att trotsa min fobi och ta mig igenom fågelhavet och fram till ingången. men det gick inge bra, halvvägs framme fick jag svänga av och gå runt huset för att gå in bakvägen istället. Jävla puckogrannar, ska det inte borras och spikas så ska det matas fåglar. Trött jag blir!


Knulla heter det!

Familjeliv.se är ett riktigt skumt ställe. Jag är medlem där, men enbart för att de har ett bra tårt-forum (jag svär, enbart därför!). Där samlas iallafall föräldrar som blivit uppenbart skadade av att umgås alldeles för mycket med småbarn och alldeles för lite med vuxna människor. Aftonbladet har idag uppmärksammat dessa människor i en artikel som handlar om hur man istället för "snuskiga" ord använder "gulliga" (läs äckliga) omskrivningar. Här är några exempel:

Mysa: ha samlag

Myspinne: mannens könsorgan

Vitkissa: få utlösning

Mysrester: sperma (har även hört ordet mysjuice här, eewww!)

Trosjucie: slidsekret/flytning

Tant Röd: mens

Tjejmagen: livmoder och äggstockar

Bebisverkstad: planerar barn

Man kan ju liksom inte låta bli att undra om de använder dessa ord i sängkammaren också när de ska prata snusk med varandra. "Älskling, mys med mig med din myspinne!" Hahahaha! Ärligt talat, skulle någon framtida pojkvän göra det skulle jag nog inte veta om jag skulle skratta eller kräkas. Förhållandet skulle garannterat inte bli långvarigt i alla fall.


Många muffins blev det

Jag fick för mig att istället för dumlemuffins testa chokladmuffins med chokladbitar i, det gick inge bra, de blev stenhårda och platta. Jag skyller på receptet. Gjorde ett nytt försök nu med dumlemufffinsen och de gick bättre, förutom att dumlekola runnit över på några och de inte blev lika fina som på bilden i receptet, men klart bättre än chokladmuffinsen i alla fall.


Nu ska jag snart sätta mig framför tv´n och se på Du är vad du äter och provsmaka muffins. Imorgon bär det av till Kristinehamn för sista praktikdagen.


A new low

Hur sexig känner man sig när man bajsar egentligen?


Dagens muffin


Bild från dagensmuffin.se

Imorgon ska jag baka dumle-muffins till de snälla undersköterskorna som tagit hand om mig under praktiken de senaste tre veckorna. Sen på fredag gör jag min sista dag, wiiee! Ska bli så skönt att slippa pendla och gå upp klockan fem varje morgon.

Idag har vi haft ett värdelöst klinisk seminarium där vi satt och tjatade om tråkiga saker i tre timmar. Jag och Sandra höll på att somna, förutom när vi satt och var förbannade på våran kliniska adjunkt. Hon sa åt oss att vi inte fick sitta och skriva under diskussionen för vi inte kunde kocentrera oss då, när vi egentligen bara ville sitta och klottra lite i våra block för att hålla hjärnan vaken. Vi är båda såna att vi tänker bättre om vi får göra nåt med händerna, istället för att bara sitta rakt upp och ner och stirra ut i luften, vilket faktiskt är en ganska vanlig lyssningsteknik, men inget som hon kände till tydligen. Det intressanta var att sköterskan som var huvudhandledare för praktiken satt och klottrade konstant i sitt block och inte tillförde ett enda vettigt ord till diskussionen, mycket bra förebild måste jag säga.

4 skumma saker med Kristinehamn

  • Alla kvinnor heter Marita, eller något liknande som Margita eller Marina.
  • Buss/tågstationen är samlingsplats för white trash och annat suspekt folk.
  • White trash-fjortisar sitter och hånglar öppet på stationen, ca en meter från yours truly. Äckligt!
  • Världens mest avancerade trafikkorsning finns i Kristinehamn.

Lördagen den 14:e

Har precis kommit hem från filmkväll med Carina som blev filmkväll med Carina och barnen (Alva och Gabriel), Robin, Niklas och Annika. Vi köpte flera kilo godis (nästan i alla fall) och hyrde filmen Mirrors med Kiefer Sutherland, som nog kan vara en av de sämsta filmerna som någonsin gjorts. Eller som Carina uttryckte det; "vad tänkte han när han tackade ja till det här? Får han inga pengar för 24 eller?" Det enda som kan vara sämre än Mirrors är möjligtivs Fredagen den 13:e-filmerna som jag ska kika lite på nu. Film nr 6 (av hur många det nu är) började precis, vi får väl se hur länge jag orkar titta innan jag blir för trött. Känns som en bra början på den äckel-romantiska hjärtdagen i alla fall.

Föredrar fredagen den 13:e framför lördagen den 14:e

Oj, vad jag har sovit. Jag gick och la mig kvart i åtta igår kväll och somnade direkt, sov till strax innan åtta imorse. Känner mig helt utvilad nu, en ovanlig men trevlig känsla. Snart ska jag åka till universitetet och hämta ut min metodtenta (aka katastroftentan som jag som genom ett mirakel blev godkänd på) och fika lite med Sandra. Efter det ska jag äntligen ta mig ut till Arken (zooaffär) och handla lite fina grejer till Ior. Ikväll ska jag hem till Carina på filmkväll, och resten av helgen blir nog lugn. Ska bara ägna mig åt att pyssla i hemmet, gosa med katterna och kanske sy lite. Har ju en väska jag planerat att sy i två år nu eller nåt, kanske dags att ta tag i det.



Nä, det var ingen prins som väckte mig imorse, bara en hungrig katt som tyckte att jag sovit alldeles för länge...


Nog nu!

Sitter och lyssnar på min idiot-granne som tydligen älskar att ägna sig åt olika typer av hemmabyggen. Ikväll är det något som ska spikas. Förra veckan var det borrning som stod på schemat, tiden var 00.00 och undertecknad låg nedbäddad i sängen och försökte få några timmars välbehövlig sömn innan alarmet skulle gå igång klockan 05.00. Min händige granne hade nog ingen aning om hur nära döden han/hon var den natten. Tyvärr är jag för mesig för att verkligen göra nåt åt saken, istället skriver jag arga blogginlägg och tänker onda tankar.

Imorse försov jag mig så jag blev sen till att öppna butiken. Jag hann precis moppa färdigt golvet till ca två minuter innan vi skulle öppna, då ringer HKC som vi beställer varor ifrån och jag blev tvungen att ställa mig och komplettera veckans order vilket gjorde att jag glömde bort tiden och öppnade flera minuter försent. En stackars dam stod utanför och väntade, oops... :S Halv elva kom Carina in och jag stressade vidare till universitetet för examinationen i olika metodövningar. Det gick bra i alla fall, jag behövde bara "tvätta övre" på en docka och svara på lite frågor om kroppens tyngdpunkter och palliativ vård. Efter det så åkte jag tillbaka till butiken och jobbade vidare. Nu måste jag snart gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon till veckans sista dag i Kristinehamn. Jag är så trött på att ha praktik nu och all denna satans pendling, fattar inte hur jag ska orka med en vecka till. Det räcker nu! Jag längtar tills skolan börjar igen och man får sova till klockan sju på morgonen och sedan åka sätta sig i en föreläsningssal i flera timmar, sånt är underskattat.

Godnatt!


"Jag tar nog hellre det än bajs alltså..."

Man vet att man läser till sjuksköterska när man sitter på tåget och högljutt diskuterar vilket som luktar äckligast; stomi, bajs eller lik utan en tanke på att andra passagerare skulle uppfatta det som ett konstigt samtalsämne. Det var vad jag och Sandra ägnade oss åt på tågresan hem från Kristinehamn idag. Praktiken börjar bli roligare nu i alla fall. Har lärt känna patienterna mer och kan hjälpa till mycket mer med t ex tvätt och sånt. Fick duscha en dam helt själv igår och det gick jättebra. Förutom att jag glömde tvätta håret och kom inte på det förrän jag börjat klä henne så det var bara att klä av och börja igen. Har varit med om andra spännande saker också men pga tystnadsplikten känns det inte så bra att lägga ut det på bloggen kanske. Men jag kan berätta att jag har övat på att ta blodtryck idag, och sedan fick jag gå med sjuksköterskan och läkaren på ronden och då fick jag lyssna i stetoskop på en lunginflammation. Mycket intressant. Efter ronden fick jag gå hem för idag, hela två timmar tidigare. Yey! Imorgon har vi klinisk examination i tvätt, bäddning, blodtryck, puls och temp, plus att jag ska hinna med att öppna och stänga på Life också. Blir en hektisk dag, men förhoppningsvis går allt bra. Nu ska jag plugga lite. Hej hej!


Innehåller jobbansökan

Idag var det en mer händelserik dag på jobbet. Jag fick starta dagen med att moppa bajs på golvet. Jag har bajsfobi, jobbar på att få bort den men det går sådär. Jag ska nog söka jobb med låg bajsrisk när jag är klar. Plastikkliniker känns relativt säkra, så Charles, se det här som en officiell ansökan. Jag är kompetent (iaf om 2 år), positiv, stresstålig och tycker om att ha många bollar i luften etc etc. Anställ mig tack!

Idag fick jag också lära mig att på äldreboenden får sjuksköterskor säga patienter medan undersköterskorna säger boenden. Fick ingen förklaring till varför det är så dock.

Till Johan: Jag umgås även med tanterna och farbröderna på avdelningen, i den mån det går då de flesta är mycket dementa och inte så kontaktbara. Jag är inte någon evil nurse som sitter och dricker kaffe, kedjeröker och skriker på patienterna så fort de kikar in i personalrummet. Ville bara klargöra detta. :)

Imorgon ska jag jobba, sedan ska jag och Carina ses över en flaska vin eller två. Nu ska jag gå och lägga mig och njuta av det mycket sällsynta fenomenet sömn, imorgon har jag sovmorgon ända till klockan 8. Hurra!

Tråkdöden

Ca 60% av mina dagar på äldreboendet ägnar jag åt att sitta i peronalrummet och stirra ut i luften. Det är vad man gör mellan tvättning och matning på min praktikplats. Personalen är jättegulliga men jag fattar inte hur jag ska överleva tre veckor av det här. Jag är konstant trött och uttråkad och timmarna går så sjukt sakta. Hur orkar man jobba så i flera år? Nu ska jag duscha och sova så jag orkar upp klockan 5 imorgon igen. Blää!

Tack Gud!

Helt otroligt, men jag blev godkänd på katastroftentan. Hurra för mig!

Idag har jag dessutom överlevt en till dag på praktiken. Hurra för mig igen! Jag överdoserade inte Valerina idag, tog bara två så jag slapp bli sådär pinsamt trött igen. :) Nästa vecka kanske jag kommit så långt att jag klarar mig mig helt utan. Imorgon börjar jag kl 7 vilket innebär att jag måste gå upp senast kl 5, ingen höjdare men hellre det än att börja sent och sluta klockan 20 på kvällen nu har man ju i alla fall lite av dagen kvar när man kommer hem.

Nu är det läggdags! Nattinatti!

Nytt från Bimbo boy

Boy loves boy (Ladda ner gratis här!)

Mycket bra låt! :)

Dag 1 avklarad

Sitter och firar att jag överlevt min första dag på praktiken med en påse naturgodis och en ny mobiltelefon. 3-killen försökte merförsälja en försäkring och bredband när jag var inne i butiken för att förnya abonnemanget men jag var stark och stod emot. I ett sista försök att sälja bredband frågade han vad jag hade nu, när jag sa bredband 100 frågade han behöver du verkligen så mycket bredband? Det är nog första gången jag varit med om att en försäljare försökter övertala en att ta ett sämre alternativ än det man redan har bara för att få sälja något.

Min första dag på äldreboendet var hur lugn som helst. Jag fick vara med och duscha en dam och servera mat men annars hände det inte så mycket. Min handledare är jättebra i alla fall så det känns bra. Jag var så nervös i morse att jag tog två Valerina Forte på bussen sedan tog jag en till två timmar senare för jag var orolig att de två första skulle sluta verka för tidigt. (Jag brukar ta två mot ångest och fyra för att kunna somna.) Ännu en timme senare var jag jättetrött, började gäspa och känna mig frusen och ville helst bara krypa under ett täcke och somna, haha, lite pinsamt. Jag fick kämpa allt vad jag kunde för att verka pigg inför de andra. Som tur var piggnade jag till ett par timmar senare då det var fikadags med kaffe och chokladtårta, men jag var ändå lite småseg resten av dagen.

Jag försökte göra matlådor kväll men det gick inte så bra. Jag gjorde ett försök att koka sojabönor vilket är lite trixigt för de ska koka i en och en halv timme, och då är det lätt att glömma bort dem när man är så disträ som jag är för det mesta. Hittills har jag misslyckats varje gång och brännt  fast bönorna i kastrullen, och så blev det även idag. Snart har jag alltså lyckats göra slut på hela påsen utan att äta en enda böna. :(  Satans sojabönor!

 Nä, jag är en snäll sjuksköterska. :)

Ger upp!

Efter nästan en halvtimme i telefonkö (trots utlovade max fem minuter) började det kännas som att mobilen skulle bränna hål på min hjärna så då gav jag upp och la på. Ingen rosa mobil idag, ska gå till 3-butiken imorgon istället efter jag kommit hem från Kristinehamn.

Fiiiin


Börjar bli dags att förlänga abonnemanget och den här ska bli min nya mobil, enbart för att den är rosa! :)

Idag har jag varit i Kristinehamn på introduktion till praktiken som börjar imorgon. Jag ska ju vara på ett demensboende i Kristinehamn de kommande tre veckorna och det känns hur läskigt och nervöst som helst. :S Tänk om de förväntar sig att jag ska kunna mycket mer än vad jag kan? Tänk om någon slår mig? Tänk om jag dödar någon? Tänk om någon bajsar på mig? Det blir nog till att knapra Valerina Forte hela första veckan om jag ska överleva utan att kräkas och svimma av nervositet så fort jag sätter min fot innanför dörrarna. :S

Det är dyrt att ha praktik också, 895:- kronor kostade busskortet. Helt sjukt att vi är tvingade att lägga ut så mycket pengar på något som är obligatioriskt för utbildningen. Jäklarns vad jag ska åka buss den här månaden, bara för att utnyttja systemet till max. Funderar på att börja handla på Willys i Karlskoga bara för att.

Nej nu ska jag ringa 3 och förlänga mitt abonnemang så jag får min rosa mobil att glädja mig åt i alla fall.

Bakis-kyckling

Jag skulle nog inte bli en bra lesbisk nunna.

Gårkvällen var jättekul. Mötte upp Kenneth och hans kompisar på stan, sen gick vi till Harrys. Jag och Kenneth stod mest och dansade hela kvällen. Vi fick en ny kompis också, en jättesöt tjej som hette Lea. Vi bytte telefonnummer och jag tvingade Kenneth att bjuda henne på en drink. Jag pratade franska igår också kom jag på nu, det har jag inte gjort sen gymnasiet, visste inte ens att jag kunde det längre, men igår pratade jag nästan flytande. Fantastisk uppfinning det där alkohol. Sedan försvann Kenneth till McDonalds, så jag drog med mig mitt booty call, som också råkade vara på Harrys igår,  och gick hemåt.  Vi började typ skojbråka utanför Pekås av anledningar jag inte minns, så en gubbe på cyckel stannade och frågade om jag var okej. Han trodde nog att jag höll på att bli överfallen eller nåt, det var lite roligt. Fast snällt av honom att stanna och fråga, man vet ju aldrig, och han ser kanske lite farlig ut mitt booty call, jag vet inte. :) Resten av kvällen får jag nog inte berätta för honom, så jag avslutar där. Förutom för Therese, henne fick jag tillstånd att berätta för så vi tar det sen Tessy! :) Jag var lite dålig på att ta kort igår så jag har inte så många bilder att bjuda på. Det blev de här. Kenneth är han med mössa, sen är det hans kompisar som hette nåt med Erik och Björn, och så jag fick också vara med på en bild (jag kör min klassiska fylle-foto-min där jag försöker att inte se full ut, vet inte om jag någonsin lyckas så bra med det).  
 



Nu har jag precis ätit en frukostomelett och ska göra mig iordning för att gå och fika med Sandra.

RSS 2.0