Födelsedagsfest

Igår var det födelsedagsfest hos/för Niclas . Jag hade kameran med mig men glömde att ta en enda bild, så kan det gå. Skoj var det i alla fall. Jag och Carina som för ett par veckor sedan gav upp allt hopp om att dejta det motsatta könet och gifte oss med varandra, lyckades värva två till tjejer till vårt äktenskap. I samband med detta beslutade vi oss för att det var lika bra att bilda en sekt istället. Sekten innebär att man ger varandra kärleksförklaringar, vackra ord, stöd och råd, men medlemmarna har dock inte sex med varandra, det sker endast med det manliga släktet (alternativt andra icke-sektmedlemmar för den som föredrar det). Jag förutspår att vi kommer att bli lika stora som kristendomen.

Idag är det sista rycket inför metodexaminationen imorgon, så nu står venprovtagning och injektion på schemat. I eftermiddag ska jag dock möta upp min fru på stan för en glass vid älvkanten som belöning för att jag pluggat så hårt, vilket jag ska sätta igång med nu...

Mary får en PVK

Patienten Mary


Mary var en tyst och snäll patient, trots att PVK och förband var nästan lika stora som hela hennes arm.


Infusionen ikopplad


Klassfest på Ankan


Ovan; jag och Ewa.
Nedan; Emma och Sandra.

Bilder stulna från Sandras blogg, då jag glömde kameran hemma...

Igår var en trevlig men rätt så lugn kväll, vi var nog lite trötta efter morgonens tenta tror jag. Vi började kvällen med drinkar hemma hos mig, sedan drog vi vidare till Ankan för buffé, fler drinkar och mingel. Vid elvatiden var vi dock redo för sängen och begav oss hemåt.

Idag ösregnar det ute och jag måste upp till universitetet för att träna på att sticka folk och kanske även föra in en och annan kateter. Men nu är det i alla fall bara en vecka kvar till friheten! Wiiee!!!


Om nån undrar varför jag vill lämna landet...

"Årets sommarhit"

Att sådant här överhuvudtaget får förekomma...

Tentaplugg in i det sista


Dagens överlevnadskit. Festpatén är dock inte till mig...

Testar B & J´s Bohemian Raspberry för första gången idag. Var lite skeptiskt först eftersom jag inte gillar vaniljglass. Har nu insett att det är för att jag aldrig har ätit vaniljglass förr utan bara äcklig fejkvaniljglass ála Big Pack. Bohemian Raspberry är gudomlig vanlijglass med hallonsylt och bitar av choklad fudge brownie och kan mycket väl vara en av de godaste glassarna nånsin. 5 kycklingar av 5 möjliga.

Oskar och Esmeralda hälsar att även Mjaus festpaté med flundra får ett bra betyg, dock inte lika gott som tonfisk i vatten eller laxfilé. 4 tassar av 5.

Nu är det dags att sätta sig med böckerna igen, imorgon är det terminens sista salstenta, skallskador och vätskebalans är det som gäller. Känner mig minst sagt omotiverad dock.

Imorgon ska jag:

  • Hämta ut mitt pass.
  • Ringa ett viktigt samtal.
  • Bli ett antal tusenlappar fattigare.
  • Posta en massa papper.
  • Be till de högre makterna att det går vägen.
  • Mitt i allt ska jag klämma in lite tentaplugg också.

Hittade lite bilder i kameran för någon dag sen som jag glömt bort att jag tagit. Det är från personalfesten på Blue Moon som var för alla butiker i stan för några veckor sen. Det fanns en anledning att jag glömde bort de bilderna kan jag meddela, Carinas förfestdrinkar heter den.


En fuller kyckling äter italiensk buffé och smuttar på vin.


Mina favoritkollegor! Niclas tröttnade på att vara så snygg på bild jämt. ;) 


Kärlek!


Oh no!!!

Med tanke på föregående inlägg kan ni ju tänka er att mitt hjärta stannade för en sekund när jag kollade mobilen och såg detta :



Som synes så var det ju bara mitt pass som var färdigt så mitt hjärta fortsatte att slå så fort jag läste vidare.

Metodträning

Idag bli det en cyckeltur upp till universitetet för att träna på att sätta KAD och PVK samt venprovtagning.



Så skönt att man är inne på slutspurten nu, bara metodexamination, en tenta och ett seminarie kvar, sen är det över! Hurra!

Var och beställde nytt pass i veckan, mitt förra försvann i en flytt för flera år sedan. Jag hade inte förlustanmält det gamla, det måste man göra. Efter en kortare utfrågning och några suspekta blickar fick jag göra en förlustanmälan där samtidigt som jag ansökte om det nya. Jag blir alltid så nervös när jag ska prata med poliser. Är alltid rädd att jag av misstag ska ha råkat gjort nåt olagligt och råka säga det till dem. Alltså jag inte vet om själv att det jag gjort är olagligt och så när jag säger vad jag gjort så berättar de att det är olagligt och låser in mig. Som nu när jag inte fattat att jag måste anmäla ett borttappat pass, jag blev helt nervös och stod och stammade när jag skulle förklara hur man lyckas slänga ett pass i fel flyttlåda. Som tur var så sa han inte att det var olagligt så jag behövde inte tillbringa dagen i häktet utan kunde lungt cykla hem igen.

Too much thinking disturbs the inner peace

Man tänker och grubblar och analyserar. Borde man göra så eller borde man göra så? Vilket är bäst, vilket är smartast? Ska man lyssna på andra eller på sig själv? De senaste 20-nånting åren har jag ägnat åt att lyssna på andra. Jag har blivit en produkt av vad andra har projicerat på mig att jag bör vara. "Väljer du den vägen så tycker vi om dig och accepterar dig...då får du också vara med och leka..."  Så då väljer man den vägen för det är enklast så, för att man vill passa in i den världen man lever i. Därmed inte sagt att jag inte varit mig själv, det har varit jag men bara en liten del av mig, som tyvärr har fått tagit alldeles för mycket plats. Konsekvensen av detta blir att för mycket energi går ut och alldeles för lite fylls på, det blir dränerande, och nu finns nästan ingen energi kvar. En klok människa fick mig att inse att det får vara slut med det nu. Om man knappt kommer ur sängen om mornarna då är det något som inte stämmer, något som inte är som det ska. Det kommer att ske en stor förändring nu och det känns jättebra, äntligen är rätt beslut fattat. Energinivåerna börjar långsamt stiga igen och jag kan faktiskt uppskatta att solen skiner.


The tide is turning

Kyckling har tagit bloggsemester för att reda upp lite saker. Återkommer när allt är upprett!

Mvh Alexandra Kyckling


RSS 2.0