Tröttast

Är inne på min andra 12-dagarsperiod på jobbet och det börjar kännas lite, trots att jag faktiskt var ledig i helgen. Både jag och Esmeralda ligger helt däckade i soffan ikväll och kollar på nån kass film på 6:an, DEBS tror jag den heter.


Jag och Enrique

Eftersom jag är ledig idag och det ösregnar ute kommer dagen att spenderas med att hjärntvätta mig själv med det spanska språket. Jag har varit alldeles för dålig på att plugga den senaste tiden så det får jag ta igen idag genom att läsa spanska glosor samtidigt som jag kör spansk smörmusik ala Enrique Iglesias (den första spanska artisten jag kom på. Eller ja, i ärlighetens namn var väl hans far den första som kom upp i huvudet, men någon måtta på smöret får det vara, känner att jag vill klara av att lyssna utan att bli alltför illamående, sen får man ju tänka på grannarna också.)


Enrique fyrar av sin bästa pojkbandsblick:


Kärlek <3



Blind hund fick blindhund 


: O : O : O

Trodde jag hade dött och kommit till himlen imorse när jag vaknade och tittade ut genom fönstret...



Kommer vara lite frånvarande här på bloggen under resten av tiden fram tills jag åker. Tittar in och berättar om det händer något spännande men än så länge är planerna bara jobba, umgås med vänner, jobba, söka boende i Spanien, jobba igen, plugga spanska, och så jobba. Till hösten ska jag bli en mycket bättre bloggare jag lovar, kommer förmodligen att ha lite mer spännande saker att rapportera om då också. :)

Hej hej!!

Det finns vettiga människor där ute ändå . . .

Loggade precis in och möttes av följande kommentar till inlägget "Saker jag inte kommer sakna med Sverige". Blev så rörd av denna fantastiska människa att jag bara sitter här och ler just nu. Var tvungen att publicera den i ett inlägg så att ingen missar den. Tack kära "vet hut" för att du förgyllde min dag!

Kära "Gissa det du"
Jag brukar aldrig kommentera bloggar(och speciellt inte kommentarer till bloggar. "Jag menar hallå!" som du själv antagligen skulle uttryckt det). Här kunde jag dock inte hålla mig då jag blir alldeles tårögd av din vackra text. Tårögd inte av sorg utan av någon form av extrem glädje, glädje över att det faktiskt finns människor som dig i världen år 2009.

Det är helt underbart hur du känner dig träffad och upprörd av bloggarens lista på saker som hon ej kommer sakna. Att du i detta skede väljer att berätta du minsann inte kommer sakna henne heller är så fantastiskt genialt. Tycker det är fint att du fick in en känga angående lägenheten med, jag menar sitta här och blogga i en lägenhet så full i kattkiss att det når upp till öronen. Inte nog med att det är en sanitär olägenhet, det krävs dessutom ganska mycket kattpiss för att för att uppnå detta.

Jag gjorde en snabb uträkning över precis detta. Denna uträkning förutsätter ett par saker så som 1. Bloggaren har ungefär 160cm från golv till öron 2. Lägenheten bedömer jag vara c:a 30 kvm 3. Vi utgår ifrån att vägg och golv redan är mättade och att golvbrunnen är igenfylld. Detta ger oss en ekvation som lyder 1,6m * 30m2 = 48m3. På en m3 går det 1000 liter vätska(i detta fall kattkiss) vilket alltså innebär 48 000 liter kattkiss! HERREGUD! Om vi då tänker oss att två katter tillsammans producerar 2dl kattkiss per dag så har det alltså tagit c:a 240 000 dagar att fylla lägenheten upp till bloggarens öron, dvs runt 660 år. Jag som du fattar ju att det nog bara finns två rimliga slutsatser att dra av detta, antingen så bloggaren väldig väldigt gammal eller så har hon betydligt mer än 2 katter. Falska människa!

Måste säga att jag blir lite besviken på det sista du skriver, här sitter du och spyr hat och skickar plötsligt en lyckönskning om vin med konstnärer. Men efter att läst igenom hela inlägget ännu en gång så inser jag vad det handlar om. Du känner någon form av samhörighet med bloggerskan, och det är en pseudorelation på en nivå jag aldrig sett förut! Imponerande!

Men fortsätt du att skriva arga inlägg av denna typ på bloggar(och i forum, tror ex familjeliv.se skulle passa dig utmärkt!) och du ska se att en dag så vinner vi över dom jävlarna! En dag är det du och jag som tillsammans står och viftar med våra socialbidragscheckar rakt i ansiktet på dom alla. Tillsammans ska vi handla på Lidl, vi ska progga, vi ska röka hemmarullade cigaretter och peka finger åt de högutbildade(eller alla med jobb,eller med akassa)

Vad vill jag egentligen med allt detta svammel? Jag vill att du ska se det som en uppmuntran. Fortsätt kämpa och en dag ska du se att ljuset i slutet på tunneln inte är ett tåg utan kanske en gulklädd dam från socialen med nycklarna till din alldeles egna socbetalda lägenhet.

Postad av: Vet hut!


Min blogg-stalker är tillbaka

Värst vad det tidigare inlägget retade upp vissa, jag syftade verkligen inte på någon specifik person utan snarare mer allmänt white trash-människor som jag och andra stött på i livet som skyller sin livssituation på samhället istället för att ta tag i det och göra något åt saken. En släkting till mig (son till ensamstående undersköterske-mamma för övrigt) blev nyligen utskälld för att han var "född med silversked i munnen" av en främmande människa på bussen som själv såg sig som ett offer i det svenska samhället som aldrig fått någon riktigt chans i livet, trots existerandet av komvux, högskoleprovet, universitetsstudier med CSN-pengar, diverse KY-utbildningar och andra livlinor som kan hjälpa dig till att få ett vettigt arbete.Jag ser verkligen inte ned på lågutbildade människor i allmänhet, så länge man är lycklig så får man göra vad man vill med sitt liv, oavsett om man är städare, rörmokare eller civilingenjör.

Beträffande Victoriaklinikens ekonomi kan jag tyvärr inte uttala mig, vi får helt enkelt hoppas att de överlever utan mig som patient.

Dina övriga påståenden ser jag som ogrundade personangrepp och kommer därför inte att bemöda mig med att besvara dem.

Önskar dig ett gott liv vad du än tar din an, och säkerligen har du bättre saker att lägga din energi på än att skriva elaka anonyma kommentarer på bloggar, eller?

Mvh Alexandra

Saker jag kommer sakna med Sverige

- Alla underbara fina vänner; min fru Carina, Tessy och Belle, Johan Atosht, Anneli, Sandra, Sandra, med flera, med flera...

- Kära familjen, särskilt syster-yster. <3

- Alla på jobbet; mr Nicelas Bond, Lisbet, Elsie och Eva.

- Klassen på ssk-programmet; Sandra, Ewa, Emma och alla andra...

- Mina bebisar; Oskar, Esmeralda och Ior. <3 <3 <3

- Att ha ett roligt, relativt välbetalt extrajobb, en fräsch, centralt belägen lägenhet och en någorlunda stabil ekonomi.

- Gå på Håkan Hellström med min fru.

- Odubbade tv-program, tur att det finns Project Free TV, vägrar se Grey´s dubbat till spanska.

- Äta mat regelbundet. (Okej riktigt så knapert kanske det inte blir, men nästan...)

- Kunna gå och handla utan att oroa sig för om man kommer kunna kommunicera med butikspersonalen.

- Kunna gå till jobbet utan att behöva oroa sig för om man kommer kunna kommunicera med kollegorna.

- Människor som använder ord som gött, gört och bamba i dagligt tal.

Det kommer dock att vara värt att sakna allt detta för jag kommer att slippa panikångesten och de depressiva tankarna och tycka att det är värt att kliva ur sängen om mornarna. Dessutom räknar jag ju stenhårt med att alla i familjen och vän-skaran kommer och hälsar på. :)


Saker jag inte kommer att sakna med Sverige

  • Schlager, Idol-pop och annan överskattad svensk musik som Boten Anna, Svennebanan och allt vad de kassa sommarhitsen heter.

  • Alla dessa lågutbildade white trash som på fullaste allvar tror att världen inte är större än vad de kan se genom fönstret i sitt lilla kranskommuns-radhus.

  • "Fredagsmys"-underhållning ala Let´s Dance, Stjärnor på is, Hey Baberiba, den där dansbandstävlingen...etc.

  • Grått snöslaskigt bajsväder då man måste ta cykeln 7 km till universitetet klockan 7 på morgonen. + Halka med cyckeln på under snöslasket gömda isfläckar.

  • Jante-lagen.

 Fick en utskällning av en dam på jobbet igår. Hon tyckte att det var mycket dåligt att skylten med Yantra-spikmattan stod vid hyllan där endast Shakti-spikmattan låg. Jag förklarade vänligt att även Yantra-mattan skulle ligga där men den hade precis kommit med varorna så vi hade inte hunnit packa upp den än. Damen i fråga vägrade dock förstå mitt resonemang och jag riktigt såg hur ilskan lyste ur ögonen på henne medan hon upprört förklarade att det var FEL att den skylten stod där när inte rätt matta låg där. Det var "FEL och falsk marknadsföring". Jag försökte mig på ett par gånger till att förklara att vi precis varit och hämtat varuleveransen och det hade varit mycket kunder så vi verkligen inte hunnit packa upp dem än, men logiken vägrade återigen nå den arga damens hjärnceller, så till slut drog jag till med mitt allra mest påklistrade Mcdonalds-leende, klämde ur mig ett "ursäkta!" och skyndade in på lagret och lämnade damen fortfarande upprört fräsandes över den "falska marknadsföringen".


Esta es mi Esmis



Var uppe tidigt imorse för att plocka lite innan förbesiktningen av lägenheten. Det gick bra dock, klösmärkena från fröken Esmeralda på sovalkovsväggen behövde jag inte betala något för som jag hade befarat eftersom väggen redan var skadad sedan tídigare hyresgäster. Eftersom jag var uppe i tid imorse och jag inte börjar jobba förrän 14.15 så har jag passat på att plugga lite spanska nu på förmiddagen. Jag har bland annat lärt mig att säga vad klockan är. Nu ska jag dricka lite mer kaffe och plugga lite till.

These foolish games

Nyss hemkommen från fest på Lamberget. Lite småfull men ändå nykter nog att inse att jag ska upp och jobba imorgon och bör vara någorlunda representabel för företaget. Dessa två valde dock att fortsätta kvällen på Ankan när jag begav mig hemåt för att hälla i mig en liter vatten och hoppa i pyjamasen:


Petra och Tessy, hetast på festen ;) och lite mer på G än yours truly, i alla fall ikväll. Men vi får ta igen det nån kväll när jag inte ska upp och jobba nästa dag.

En tjej trodde jag var från Jugoslavien ikväll för att jag var mörk och hade blå ögon, det tar jag som en komplimang med tanke på att jag vill lämna landet och faktiskt alltid känt det som att jag inte hör hemma här. (Fast jag ska ju tydligen ha kopplingar till Spanien från tidigare liv istället för Jugoslavien, så jag är ju på väg åt rätt håll i alla fall. Fast jag får fejka mörkheten med hårfärg och brun-utan-sol :) ) Vet inte riktigt vart jag ville komma med detta, en liten parentes bara...

Nä nu blir det pyjamas och vatten och sova.

Waaarm ! ! !

Igår var det meningen att jag och Carina skulle sitta hemma hos henne och dricka ett glas vin och sedan ta oss ner på stan för att titta lite på Rix FM-festival och roligt folk. Så blev det inte riktigt. VI fastnade hemma hos henne på köksgolvet (den "svalaste" platsen i lägenheten) där vi satt och svettades, drack kokos-Bacardi med ananasjuice och hade djupa diskussioner om livet. De djupa diskussionerna gjorde att vi totalt glömde bort tiden och helt plötsligt var klockan elva på kvällen och vi insåg att vi hade missat hela festivalen. Vid det här laget höll vi på att kvävas i hennes stekheta lägenhet så vi bestämde oss för att fortsätta våra livsfunderingar på en uteservering istället. Det blev en supertrevlig kväll som det alltid brukar bli när jag umgås med "min fru".

Nu ska jag se Super-size vs superskinny, sen blir det nog inte så mycket mer ikväll. Imorgon ska jag upp tidigt och mata systers katter (då hon är på semester i några dagar), sedan blir det jobb och på kvällen blir det fest med Therese.


RSS 2.0